RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Художник зворушив яскравим муралом під кулями на Донбасі: опубліковано фото

Австралійський художник Гідо Ван Хелтен зобразив портрет вчительки української літератури в містечку Авдіївка Донецької області, який знаходиться в епіцентрі обстрілу бойовиків.

Про це написав режисер і засновник міжнародного арт-проекту «Art United Us» Гео Лерос, передає Новости Донбасса.

Вчителька, за словами художника, викладає в одній зі шкіл Авдіївки, її чоловік серйозно постраждав від обстрілу неподалік від будинку, на якому художник зобразив мурал. Цей будинок – один з тих, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів.

"Сам будинок розташований перед «зеленкою» за якою знаходяться сепаратисти. Ця робота несе в собі величезну силу у виразі обличчя цієї людини, вона ніби каже їм з умиротворенням на обличчі «так, ви можете обстріляти нас, зруйнувати наші будинки, але ми нікуди не підемо з нашої батьківщини", - написав Лерос.

Творець міжнародного проекту пояснив, що мета роботи – привернути увагу світової громадськості до Донбасу.

"Протягом цих двох днів поки ми малювали, по українській території в двох кілометрах від нас було здійснено більше 100 ударів", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", проросійські бойовики самопроголошеної ДНР в неділю, 2 жовтня, відкрили вогонь по позиціях сил АТО в Авдіївці.