RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тривожний дзвінок: у США зняли провокаційне відео з Кримом

В мережі опубліковано навчальний відеоролик, на якому анексований Крим показаний серед територій Росії. Канал Kids Learning Tube, на якому розміщено відео, імовірно адмініструють з США.

На відео, розміщеному на дитячому освітньому каналі, в ігровій форміанглійською мовою розповідається про географію Росії. У пісенній формі представляються різні суб'єкти федерації. Крим у кліпі представлений в якості однієї з 22 республік, яка має право на власну мову і конституцію у складі РФ серед Алтаю, Башкортостану, Бурятії, Інгушетії та інших.

Скріншот відео

Нагадаємо, вже не в перший раз окупований Крим розміщується в якості території Росії на карті. Як повідомляв "Апостроф", у мережі активно обговорювався скандал, який спалахнув навколо відомої компанії Coca-Cola, яка розмістила анексований півострів на карті Росії. Згодом українське представництво компанії вибачилося за цю публікацію.

У подібну ситуацію потрапила редакція українського видання "Крим.Реалії", яка ілюструючи новину про підписання між Туреччиною та РФ угоди про будівництво газопроводу "Турецький потік", прикріпила карту з російським Кримом.