RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Початок літа буде з дощами та грозами: синоптик дав прогноз на перші дні червня

Весна прощається з Україною дощами та грозами, а перший день літа принесе опади у західні області України та Лівобережжя. Вдень місцями можливі шквали до 17-22 м/с та випадання граду.

Такий прогноз дав український синоптик Ігор Кібальчич на Meteoprog.UA.

На решті території 1 червня переважно буде без опадів. Вітер змінних напрямків, у західних областях південний, 5-10 м/с. Вночі стовпчики термометрів в Україні показуватимуть +10…+15 градусів, у східних та південних областях до +17 градусів. У денний час повітря прогріється до 21-26 градусів тепла, у південних та східних областях прогнозується +28…+33 градуси.

У четвер, 2 червня, короткочасні дощі з грозами пройдуть у західних, східних та південно-східних областях. На решті території України – без опадів. Вітер переважно західний та північно-західний, 5-10 м/с. Вночі очікується +13...+18 градусів, у західних областях – 6-11 градусів тепла, на південному сході – до +20 градусів. У денний час повітря прогріється до +20...+25 градусів, у південних та східних регіонах очікується літня спека - +27...+32 градуси.

У п'ятницю, 3 червня, у більшості областей буде сухо, лише на крайньому сході вдень пройдуть дощі. Вітер переважно північно-західних напрямків, 5-10 м/с. Вночі стовпчики термометрів покажуть +9…+14 градусів, у південних та східних областях – +13…+18 градусів. У денні години стовпчики термометрів покажуть +19...+24 градуси, на півдні та сході буде тепліше - до 25...30 градусів тепла.

У вихідні, 4-5 червня, істотних опадів не очікується, лише у західних та місцями у північних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами. Температура повітря буде досить високою: вночі прогнозується +12...+17 градусів, вдень стовпчики термометрів показуватимуть +24...+29 градусів.

Як писав "Апостроф", раніше народний синоптик Володимир Деркач поділився прогнозом на літо - червень принесе помірні температури, у липні прогнозуються сильні опади, а от серпень принесе справжню спеку.