RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Російський куратор бойовиків ДНР здивував зізнанням стосовно агресії Путіна проти України

Один з російських кураторів бойовиків на окупованому Донбасі Олександр Жучковський відкрито визнав факт агресії Російської Федерації проти України.

Зокрема, відповідний запис був опублікований на сторінці Жучковского у соцмережі Вконтакті.

"Президент Порошенко заявив, що мета Путіна — зробити Україну частиною «Російської імперії». Він зазначив, що Путіну не потрібен Донецьк і Луганськ, йому потрібна вся Україна. Також український глава додав, що російська агресія зруйнувала післявоєнну глобальну систему безпеки...", - пише він.

"Мені дуже сподобалися слова Петра Порошенка. Він правий на 100 відсотків. Не знаю, як щодо Путіна, але Росії дійсно не потрібні Донецьк, Луганськ, їй потрібна вся Росія в межах нинішньої України. Я б додав Білорусію, Казахстан. Вони все правильно говорять, правильно бояться. Останні чверть століття у нас така позиція була, що ми такі незалежні держави, поважаємо суверенітет один одного; коли почалася війна, почали говорити, що це вони агресори, а ми обороняємося... А в мене позиція інша: так, ми агресори, ми повинні агресивно відстоювати свої інтереси, цінності. Ми захопили і повернули Крим, ми захопили Донбас і будемо захоплювати далі, дасть Бог. І не потрібно вставати в позу, що ми обороняємося, ми - не агресори. Ми — агресори. Всі нормальні великі держави — агресори", - підкреслив Жучковський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Жучковський заявив, що бойовики самопроголошених ДНР та ЛНР не зможуть протриматися без підтримки Росії.