RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Розвідник сил АТО шокував правдою про те, як обмінюють полонених військових на Донбасі

Під час військового конфлікту на Донбасі сотні українських військових потрапили в полон бойовиків самопроголошених ДНР і ЛНР, проте багато з них так і не були звільнені.

Інструктор-волонтер сил АТО Олег Бондаренко розповів в інтерв'ю ONLINE.UA, що українські офіцери дорого коштують при обміні полоненими між сторонами конфлікту.

За його словами, снайперів, кулеметників і десантників знищують прямо на місці. Розвідник уточнює, що бойовики вважають за краще захоплювати "язиків" (тих, хто може надати їм важливу інформацію). Найчастіше мова йде про офіцерів ЗСУ.

Співрозмовник стверджує, що в полоні бойовиків є офіцери ЗСУ. Сепаратисти оцінюють, який мав бойовий досвід офіцер, а також те, що він може знати про розташування сил АТО. У полоні бойовики починають "качати" офіцерів, поки не доведуть його до стану "овоча".

Розвідник пояснює, що для бойовиків полонений офіцер є цінним "обмінним матеріалом". За його словами, одного офіцера ЗСУ можуть запропонувати обміняти на 15-20 представників ДНР-ЛНР.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці листопада нардеп Ірина Геращенко заявила, що Росія спеціально збільшує кількість полонених українців на Донбасі.