RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Закарпатті ліквідовано агентурну мережу РФ

Співробітники Служби безпеки України викрили агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої у Росії вербували закарпатських заробітчан для участі у проплачених антиукраїнських акціях. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що в Москві під прикриттям громадської організації російські спецслужби вербували жителів Закарпаття, яким ставили завдання з проведення агітації на підтримку автономізації Закарпатській області.

СБУ задокументувала протиправну діяльність одного з керівників громадської організації - колишнього співробітника спецслужб РФ, який У 2015 році завербував кількох жителів Закарпаття, які за гроші погодилися брати участь в перекритті в регіоні доріг, проведення протестних акцій проти мобілізації, а також мітингів на підтримку автономізації області, створення фейковий республіки "Підкарпатська Русь".

Дії громадянина Росії, який оголошений в розшук, СБУ кваліфікувала за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора, 29 березня, СБУ запобігла проведенню у Львівській області антиукраїнської акції від імені польської громади.