RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Євро-2016: в Англії пояснили, чому Росію слід вигнати з турніру

В Англії назвали причини, згідно з якими на збірну Росії повинні накласти серйозні санкції у зв’язку з порушенням з боку фанатів під час, після і перед матчем Євро-2016 проти Англії.

Про це заявив один з керівників Асоціації футбольних уболівальників Англії Кевін Майлз, повідомляє СЭ.

"На Євро-2000 Англії пригрозили звільненням з турніру через поведінку фанатів поза межами стадіону. Але вони поводили себе не так жахливо, як росіяни в Марселі. Якщо була загроза виключення Англії з турніру 2000 року через менші проблеми, то потрібно порушити питання про продовження гри росіян на Euro 2016 на підставі того, що ми бачили на стадіоні. Поєднання факторів, що відбулися в Марселі, призвело до подій, яких би не було, грай інші команди в іншому місті. Основну відповідальність повинні нести ті, хто організовував напади. Немає сумнівів, що групи місцевих фанатів планували і здійснювали атаки на англійських фанатів тільки тому, що вони англійські фанати. Крім того, представники російських хуліганських угрупувань чітко вишиковувалися для атак і мали такий вигляд, як ніби навчалися цьому місяцями. Потрібно також порушити питання про поліцейську діяльність. Головний обов'язок поліції - гарантувати безпеку гостей Euro, і вони провалили це ", - заявив Майлз в інтерв'ю the Telegraph.

Нагадаємо, що сутички між уболівальниками з РФ і Англії розпочалися в Марселі 10 червня, напередодні зустрічі двох футбольних збірних на Євро-2016. У день матчу, 11 червня, зіткнення продовжилися як у місті, так і на стадіоні. Усього постраждали близько 35 осіб, деякі з них перебувають у важкому стані.

Заступник голови Держдуми Ігор Лебедєв похвалив російських уболівальників за бійку з англійськими фанатами.

Як повідомляв "Апостроф", прокурор французького міста Марсель Бріс Робін заявив, що близько 150 спеціально навчених футбольних хуліганів приїхали з Росії до Франції для участі в безладах на футбольному чемпіонаті Євро-2016.