RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стали відомі номінанти на оновлений "Золотий м'яч"

Французьке видання France Football опублікувало список претендентів на отримання престижної премії "Золотий м'яч", яка з нинішнього року, вперше за кілька років, проводиться без участі FIFA - визначати кращих будуть журналісти видань з Європи.

Про це повідомляє "СЭ".

Список складається з футболістів, і до фіналу конкурсу організатори не будуть повідомляти трійку кращих, як це було з 2010 року. Ще одне нововведення - голосування відбудеться без тренерів і капітанів збірних команд з усього світу, а тільки за участю журналістів, як це було раніше, з 1956 року, коли французи заснували премію.

Отже, до списку претендентів потрапили: Кевін де Брюйне ("Манчестер Сіті", Бельгія), тріо з "Атлетико" - уругваєць Дієго Ґодін, француз Антуан Ґрізманн і іспанець Коке, аргентинський дует з "Ювентуса" - Пауло Дібала і Гонсало Іґуаїн, Златан Ібрагімович ("Манчестер Юнайтед", Швеція), Іньєста ("Барселона", Іспанія), Тоні Кроос ("Реал", Німеччина), Роберт Левандовський ("Баварія", Польща), Уго Ллоріс ("Тоттенхем", Франція), Ріяд Махреза ("Лестер", Алжир), Ліонель Мессі ("Барселона", Аргентина), Лука Модріч ("Реал", Хорватія), Томас Мюллер і Мануель Нойєр (обидва - "Баварія", Німеччина), Неймар ("Барселона", Бразилія), Дімітрі Пайє ("Вест Хем", Франція), Пепе ("Реал", Португалія), Поль Поґба ("Манчестер Юнайтед", Франція), Серхіо Рамос ("Реал", Іспанія), Руй Патрісіу ("Спортинг" , Португалія), Суарес ("Барселона", Уругвай), Джеймі Варді ("Лестер", Англія), Артуро Відаль ("Баварія", Чилі).

Додамо, що нововведення в проведенні премії пов'язані з тим, що в січні минув термін підписаної в 2010 році угоди про партнерство між FIFA і видавничою групою Amaury, якій належить тижневик, а у вересні стало відомо, що сторони не мають наміру його подовжувати.

На думку експертів, відмова від співпраці з головною футбольною організацією планети зробить конкурс об'єктивнішим і нарешті відведе його з площини суперечки двох футболістів - Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду, які по черзі перемагали в шести попередніх розіграшах. При цьому Мессі переміг чотири рази, а Роналду - два. У січні 2016-го, за підсумками попереднього року, приз дістався саме аргентинцеві. Третє місце зайняв його одноклубник з "Барси", бразилець Неймар.

Як повідомляв "Апостроф", в УЄФА відреагували на можливі революційні зміни у форматі Ліги чемпіонів, які були ініційовані топовими клубами з Європи.