RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Демарш США щодо Сирії: у Путіна зробили нервову заяву

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що відмова США вести переговори з РФ щодо Сирії це перекладання відповідальності за свої недоробки на РФ.

Про це в ефірі «Першого каналу» заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає Лента.ру.

Захарова заявила, що вина за зрив операції в Сирії лежить на США. За її словами, Вашингтон зірвав процес відведення на рівну відстань від ключовий дороги Кастелло в Алеппо урядових військ і сил опозиції.

"США відмовилися від виконання цього пункту, при цьому вони послалися на те, що не мають достатньо впливу на опозицію, щоб спонукати їх до відповідних дій. Виходить, що Вашингтон просто не виконав ключову умову домовленості для полегшення гуманітарної ситуації жителів Алеппо. А тепер, мабуть, не зумівши виконати ці домовленості, які самі виробляли, намагаються перекласти на когось відповідальність", — заявила Захарова.

Також Захарова звинуватила США у тому, що вони не відокремили від терористів сирійську опозицію.

"Ми шкодуємо про рішення Вашингтона згорнути роботу груп фахівців в Женеві, відкликати експертів і обмежитися виключно сферою запобігання конфліктів з урахуванням антитерористичної операції ВКЗ Росії в Сирії і дій коаліції", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", російський військовий експерт Олександр Гольц висловив думку про те, що в Сирії можуть відбутися прямі військові зіткнення Росії і США. При цьому метою путінської операції в Сирії він також назвав примус Заходу до розмови