RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Трамп визначився з головою Пентагону: путінці в шоці

Новообраний президент США Дональд Трамп вирішив призначити на пост глави Пентагону відставного генерала морської піхоти Джеймса Маттіса, відомого також під прізвиськом "Скажений пес", чим викликав обурення прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

Про призначення Маттiса пише Washington Post, посилаючись на власні джерела, передає РИА Новости.

Наголошується, що для того, щоб призначити Маттiса на цей пост, американським властям доведеться внести деякі зміни в законодавство. Зараз в законах зазначено, що людина, яка очолить Пентагон, не повинна перебувати на службі не менш як сім років, Маттіс ж подав у відставку тільки в 2013 році.

Журналісти пишуть, що Трамп офіційно оголосить про призначення Маттiса на наступному тижні.

Маттiс відомий різкою критикою російського президента Володимира Путіна, Росію він називає "хижою державою".

"Його прізвисько "скажений пес"! Він же закінчений росiяфоб! Трамп Дональдович, що ви робите?!", "А нам хоч "скажений пес", хоч "неврастенік кіт" — наша броня міцна і танки наші швидкі! Зараз не 90-ті роки — кожному обґрунтуємо, хто він і що на цій планеті!", "Це навіть добре для нас. Відразу видно, що це наш явний ворог. Не будемо розслаблятися", "А ще Генпрокурором США при Трампi стане Джеф Сешнс, а ЦРУ очолить Майк Помпео. Обидва є прихильниками політики жорсткого протистояння Росії! Робіть висновки..." — коментують звістку користувачі ресурсу РИА Новости.

Як повідомляв "Апостроф", раніше можливе призначення "скаженого пса" Маттiса главою Пентагону в Україні зустріли із захопленням.