RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Переговори по Сирії в Астані: експерт вказав на проблемну деталь

Мирні переговори по Сирії, які проходять в Казахстані, можуть принести результати, але особливого прориву чекати не варто.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив журналіст-міжнародник і експерт по Близькому Сходу Ілля Куса.

За його словами, поступки Росії і Сирії помітні. Особливо, в позиції президента Сирії Башара Асада, який погодився, що представників опозиції, яких він досі називає терористами, можна підключити до переговорів. Але він, як і Росія з Туреччиною, має свої "червоні лінії". Для Анкари - це закріплення курдів на півночі Сирії і позиції протурецьких угруповань.

"Для Росії ж головне, щоб поки не обговорювали майбутнє Асада. Їм зараз невигідно, щоб він кудись ішов. А вигідно зберегти статус-кво, включити деякі угруповання в перемир'я і навіть почати їх легітимізувати на політичному рівні", - додає Куса.

У той же час він нагадує, що на переговорах не буде деяких важливих гравців: Саудівської Аравії, Катару. Уявити з ними іранських чиновників за одним столом складно. Що ще більш важливо, що не буде курдів: "Я не уявляю, як без них можна щось вирішити в стратегічній перспективі".

Більше про перспективи і проблеми мирного врегулювання в Сирії читайте в матеріалі "Апострофа".