RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

ВООЗ назвала найбільш небезпечні бактерії в світі

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) склала список бактерій, які становлять найбільшу загрозу для здоров'я людей і стійкі до антибіотиків.

Про це повідомляє BBC.

У списку лідирують грамнегативні бактерії, такі як кишкова паличка, які можуть викликати смертельно небезпечні інфекції кровотоку і пневмонію у пацієнтів лікарень, чий імунітет ослаблений. При цьому в список не був включений туберкульоз, оскільки пошуку нових методів лікування цієї інфекції і так віддається пріоритетне значення.

Представлений вченими список буде обговорюватися напередодні саміту G20 в Німеччині цього літа: метою міжнародного співтовариства стане пошук нових антибіотиків, які змогли б боротися з інфекціями, котрi важко піддаються лікуванню.

Багато експертів неодноразово попереджали про наближення так званої постантибіотичної ери, коли деякі інфекції буде неможливо вилікувати існуючими препаратами. Таким чином, звичайні інфекції можуть одержати широке поширення і призвести до летальних наслідків. У ВООЗ стверджують, що стійкість до антибіотиків досягла тривожних масштабів, в той час як винахід нових ліків все ще не відбувається.

Крім того, у ВООЗ попереджають про те, що фармацевтичні компанії можуть піти по шляху найменшого опору і зосередитися на розробці більш простих і прибуткових препаратів, в той час як акцент повинен бути зроблений на клінічній необхідності нових антибіотиків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC) прийшли до висновку, що перероблене м'ясо є однією з причин раку кишечника.