RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Безвізовий режим України з ЄС: у Раді пояснили, що сталося в Європарламенті

Перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко прокоментувала результати засідання комітету Європарламенту, на якому розглядалося питання надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що все відбувається відповідно до процедури, яка встановлена в Євросоюзі.

За словами Геращенко, на сьогоднішньому слуханні в профільному комітеті Європарламенту роботi, яка була зроблена в Києві, дана позитивна оцінка. Доповідачка, яка виступала з українським кейсом, закликала надати Україні безвізовий режим.

Перший віце-спікер Ради зазначає, що згідно з процедурою, депутати Європарламенту можуть надавати свої пропозиції та поправки, а через два тижні в Європарламенті пройдуть нові слухання.

Вона зазначає, що вирішальне слухання у сесійній залі Європарламенту відбудеться в жовтні, на ньому буде прийняте остаточне рішення по "безвiзу" для України.

Як стверджує Геращенко, всі заяви про те, що Грузії дали безвізовий режим, а Україні - нi, або є спробою маніпулювати, або пояснюються незнанням реальної ситуації та прийнятих в ЄС процедур.

Як повідомляв "Апостроф", 3 вересня, перебуваючи в Києві, президент України Петро Порошенко впевнено заявив, що Україні дадуть безвізовий режим з ЄС цієї осені.