RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Естонія схвалила військову угоду з США

Уряд Естонії схвалив 12 січня і уповноважив голову Міноборони підписати угоду з США про співробітництво у сфері оборони.

Про це повідомляється на сайті Естонського національного телерадіомовлення ERR з посиланням на прес-службу естонського уряду.

Угода спростить дії американських військовослужбовців і учасників угоди на території Естонії, а також уточнить порядок надання їм податкових пільг.

У документі визначається статус збройних сил США, використання територій та будівель Сил оборони американськими військовими і право американських військових самим встановлювати необхідні їм споруди на наданих в їх ведення територіях.

В угоді уточнюються положення НАТО з приводу юрисдикції Естонії та США у разі проступків або злочинів, вчинених військовослужбовцями США і особами, які утримуються за їх рахунок під час перебування в Естонії.

Угоду підпишуть міністр оборони Естонії і посол США в Естонії, після чого вона має бути ратифікована Рійгікогу (Парламент Естонії).

Раніше Естонія підписала аналогічну угоду з Німеччиною. У свою чергу, США підписали такі ж договори з Німеччиною, Голландією, Болгарією, Польщею та низкою інших країн НАТО.

Як повідомляв "Апостроф", у Європу з США прибула військова техніка в рамках програми НАТО, спрямованої на стримування можливої агресії з боку Росії, Вона була транспортована залізницею до місць дислокації в Польщі та країнах Балтії.

За матеріалами "Укрінформ"