RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Інцидент з ФСБ в Криму: в мережі побачили, як Путін готує нову війну

Користувачі соціальних мереж активно обговорюють гучну заяву Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ про нібито проникнення українських диверсантів в окупований Крим.

Про можливі наслідки такої гучної заяви пишуть користувачі Facebook і Twitter.

Свою думку з цього приводу висловив український волонтер, координатор групи "Стоп терор" Семен Кабакаев.

"Інформаційний фейковий привід, який запустило ФСБ в Криму, - не більше ніж просто фарс і брехня. Дві основні тези. ФСБ потрібно створювати ефект бурхливої діяльності проти України і готувати інформаційний простір для ескалації конфлікту на Донбасі. Людей постійно треба тримати в страху і позначати ворога, стратегія дестабілізації, яку використовує Путін, дуже успішно діє і міняти її не збираються. Одна похибка - не показали затриману дрг, мабуть, акторів ще вибирають", - іронізує Кабакаев.

На думку блогера Олексія Голобуцького, подібна заява може передувати початку бойових дій.

Український журналіст Юрій Романенко вважає, що таким чином Кремль вирішив "мобілізувати" росіян перед майбутніми виборами до Держдуми.

"У нас ГУР ще терактами не займався... Судячи з усього, Кремлю потрібна мобілізаційний порядок перед виборами, тому вирішили повісити рясну лапшу на вуха росіян", - вважає журналіст.

Також заяву ФСБ прокоментував самопроголошений "голова" анексованого РФ Криму Сергій Аксьонов, висловившись щодо "терористичної суті" української влади.

"Наслідки оголошення про розкриття українського змови в Криму будуть коливатися в діапазоні від оголошення мінських домовленостей такими, що втратили силу, до показової військової акції (у проміжку - зниження або розрив дипвідносин)", - припускає російський журналіст Костянтин фон Еггерт.

У свою чергу український блогер і волонтер Юрій Касьянов висловив упевненість у тому, що війни між Україною і Росією не станеться, пояснивши це гігантської різницею військових потенціалів між країнами.

"Просто вмираю, несамовито сміюсь))) Виявляється, Україна з материка Крим обстріляла, та ще й масовано, а Лавров навіть не кашлянув. Ги-ги-ги)))", - сміється блогер з ніком Кримський бандерівець.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні в мережі розповіли про подробиці інциденту в окупованому Криму, в ході якого нібито був убитий співробітник ФСБ.