RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Росії випав з вікна адвокат сім'ї Магнітського

Адвокат Микола Горохов, що представляє інтереси сім'ї померлого у 2019 році юриста Сергія Магнітського, був госпіталізований після падіння з висоти в підмосковному Троїцьку.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Зазначається, що інцидент стався близько 16:00 21 березня на території приватного будинку в місті Троїцьк. Нібито 49-річний Горохів випав з вікна, коли разом з робітниками намагався підняти ванну в мансарду будинку.

Горохів отримав множинні удари і переломи, в лікарню його доставили вертольотом і помістили в реанімацію. Стан адвоката лікарі оцінюють як важкий.

У РФ попередньою причиною події називають недотримання техніки безпеки.

Нагадаємо, російський юрист Сергій Магнітський був заарештований у 2008 році, його звинуватили у співучасті в ухиленні від сплати податків. Через рік після взяття під стажу Магнітський помер у московському СІЗО "Матроська тиша". Його колишні колеги та адвокати заявили, що перед смертю Магнітського побили і кинули без належної медичної допомоги. Після цього західні країни сформували так званий "список Магнітського", в який включили осіб, причетних до загибелі юриста.

Як повідомляв "Апостроф", у Великобританії готують аналог "закону Магнітського", який дозволить судам запроваджувати візові заборони і заморожувати активи російських чиновників, причетних до загибелі юриста.