RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Замаскована агентура: волонтер Роман Донік пояснив оголошення Росією у розшук Хомчака

Відомий волонтер та військовий інструктор Роман Донік прокоментував оголошення колишнього Головнокомандувача ЗСУ, а зараз першого заступника секретаря РНБОУ Руслана Хомчака у розшук у Росії. На думку Доніка, росіяни маскують свою агентуру через оголошення таких людей у розшук чи через накладення на них санкцій.

Про це повідомляють "Факти" з посиланням на посаду волонтера у соцмережі.

"Це така собі "легалізація" в українському соціумі для глядачів телебачення", - стверджує Донік.

На його думку, важко знайти людину, яка з 2014 року зробила більше для ослаблення ЗСУ.

"Від ухвалення рішення щодо Іловайська, що стало наймедійнішою трагедією до 2022 року, втечі звідти. І закінчуючи "оптимізацією" ЗСУ з 19 по 22-й рік. Коли форматувалися підрозділи, зменшувалася боєздатність механізованих бригад, і всілякі розведення та розмінування", - написав волонтер.

За його словами, завданням головнокомандувача ВСУ є переконати верховного головнокомандувача (президента) у рішеннях, які мають бути на користь ЗСУ та посилювати державу, а не сліпо виконувати те, що "надула у вуха цивільного президента російська агентура".

"Хомчак якраз не просто виконував, а й пропонував, як це все зробити, як найефективніше з погляду Росії. Якщо Хомчака оголошено в розшук у Росії, то це швидше тільки для того, щоб нагородити, або виплатити гонорар", - додав Роман. Донік.