RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Армія Суркова: волонтери розповіли подробиці діяльності "організації" бойовиків з Донбасу

Російські бойовики, об'єднані помічником президента РФ Владиславом Сурковим в "Союз добровольців Донбасу" ( "СДД"), повинні стати впливовою силою всередині Росії, а також використовуватися за її межами, в першу чергу в Україні, як неофіційною військової сили. Про це йдеться в розслідуванні волонтерів InformNapalm.

Після провалу проекту "Новоросія" Суркова відсторонили від реальних важелів впливу на окупованому Донбасі, залишивши йому тільки політичний супровід "ДНРН" і "ЛНР". Тому бабак вирішив повернутися на Донбас за допомогою організованого їм в серпні 2015 року "СДД".

Станом на початок 2017 року Суркову і його організації бойовиків вдалося:

- "підім'яти" під себе пропіарених лідерів і командирів терористів, задіяних на Донбасі у 2014-2015 роках;

- об'єднати під своїм керівництвом понад 10 тисяч російських "добровольців Донбасу" т. зв. першої хвилі;

- налагодити співпрацю з громадськими військово-ветеранськими організаціями: Союз десантників Росії, Союз ветеранів Афганістану, Бойове Братство, Офіцери Росії, Козачі товариства та ін.

- налагодити співпрацю з проросійськими організаціями за кордоном (в основному на Балканах);

- почати процес впровадження окремих підрозділів СДД в правоохоронні органи РФ і формування т.зв. недержавної системи безпеки (створення приватних охоронних підприємств);

- опосередковано взяти участь в спробі державного перевороту в Чорногорії.

Паралельно соратниками Суркова опрацьовується питання про формування з числа членів "СДД" т. зв. "Резервного добровольчого корпусу Росгвардіі", який за необхідності став би "неурядової" силою, яка могла б розгромити антипутінські мітинги і маніфестації на місцях.

В результаті на 2017 рік Сурков створив мобілізаційний резерв бойовиків, який можна використовувати не тільки на Донбасі, в Чорногорії та інших країнах, а й для досягнення внутрішньополітичних цілей в РФ.

Як відзначають експерти InformNapalm, в осяжному майбутньому для дестабілізації ситуації на Донбасі Путіну знову знадобляться російські маргінали-"добровольці", оскільки більш активне використання регулярної армії значно підвищує ризик подальших санкцій та інших заходів.

Надати цю армію "добровольців" Путіну зможе Владислав Сурков і його "СДД".

Нагадаємо, раніше волонтери опублікували аудіо та фото зустрічей Суркова з ватажками ДНР-ЛНР.