Емпанади - маленькі іспанські пиріжечки, які схожі на чебуреки. Зазвичай їх смажать у фритюрі, а для начинки використовують м'ясо, найчастіше яловичину.

Відомий шеф-кухар і суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво показав власний рецепт цієї іспанської страви і назвав її "Чебуреки без тіста", адаптуючи під українські реалії.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Хачапурі на кефірі – суперлегкий рецепт, який завжди вдається.

В цих "чебуреках" дійсно немає тіста, бо замість нього використовується курячий фарш.

picture

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Жодного борошна – лише соковита начинка й м"ясна оболонка. Швидко готується, а смак вражає", - розповів Ектор.

Для начинки:

  • Бекон або панчета – 100 г;
  • Цибуля порей – 20 г;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • Синя цибуля – 1 шт;
  • Сир – 100 г.
  • Для "тіста":

  • Фарш – 300 г;
  • Куряче філе – 200 г;
  • Сіль – 1 ч.л;
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч.л.

  • Читайте також: Чебуреки на мінералці з сиром – суперпростий рецепт від Ектора.

    Для запікання:

  • Олія – 1 ст.л;
  • Сир (натертий) – 50 г.
  • Як приготувати чебуреки без тіста

    1. Наріжте всі види цибулі і бекон дрібними шматочками і натріть сир. Змішайте все разом.

    picture

    2. Фарш змішайте з дрібно нарізаним курячим філе, додайте сіль та перець. Ретельно вимісіть м'ясне "тісто", щоб отримати однорідну масу.

    picture

    3. Візьміть частину м"ясної маси й розкачайте її на листі пергаменту в тонкий пласт. Покладіть трохи начинки на середину пласта й акуратно загорніть краї, формуючи "чебурек".

    picture

    4. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Злегка змастіть "чебуреки" олією й посипте натертим сиром.

    picture

    5. Запікайте у розігрітій до 180°C духовці 15-20 хвилин до золотистості.

    Продовження після реклами
    РЕКЛАМА

    Цікаві новини для вас:

    1. Пиріг з лаваша з м'ясом та сиром – простий спосіб приготувати вечерю за 15 хвилин.
    2. Як приготувати пиріг-равлик з тіста філо - і смачно, і красиво.
    3. Як запекти найсмачнішу рибу у фользі - поради від шеф-кухаря Ярославського.