Гратен – це популярна страва французької кухні. Його готують з картоплі, вершків і сиру, заправляють спеціями та запікають в духовці. Тоненькі скибки картоплі після запікання набувають пікантного вершково-сирного смаку, а золотава хрустка скоринка дарує неймовірну насолоду.

Рецептом приготування гратена з картоплі з сиром поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.

Читайте також: Картопляні кульки з сиром - рецепт оригінальної страви від Ектора.

"Це ідеальний рецепт, що зігріє в будь-яку погоду та допоможе вразити гостей без зайвих зусиль", - розповів Ектор.

picture

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг,
  • Сіль/перець – на смак,
  • Вершки 33% – 300 г,
  • Сир пармезан – 50 г,
  • Сир моцарела – 50 г,
  • Сир чедер – 50 г,
  • Бекон – 70 г,
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.

    Як приготувати картопляний гратен з сиром

    1. Картоплю нарізаємо круглими слайсами.

    Продовження після реклами
    РЕКЛАМА

    2. Бекон обсмажуємо з цибулею.

    picture

    3. В миску натираємо сир трьох видів, додаємо вершки, сіль та перець.

    picture

    4. Висипаємо в миску обсмажений бекон з цибулею, додаємо запечений часник, картоплю та добре перемішуємо.

    picture

    picture

    5. Викладаємо картоплю у форму, змащену вершковим маслом, поливаємо зверху залишками вершкового соусу і запікаємо під фольгою протягом 1,5 години при 180°.

    picture

    picture

    6. Через 1,5 години знімаємо фольгу і запікаємо ще 10 хвилин до золотавої скоринки.

    picture

    Продовження після реклами
    РЕКЛАМА

    Цікаві новини для вас:

    1. Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
    2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
    3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.