Лайм

Картопляні кульки з сиром - рецепт оригінальної страви від Ектора

Це дуже смачно і красиво!

Картопляні кульки, або крокети - як їх називають у Франції, страва, яку знають та люблять у багатьох куточках планети. У Мексиці, Кореї, Польщі, Іспанії, Нідерландах, Англії, Німеччині ці картопляні кульки з пюре готують з різними начинками: з овочами, сиром, м’ясом, грибами та морепродуктами. Та як їх не приготуй, вони завжди будуть смачними і ситними. А смакувати страву можна і як гарнір, і як закуску, і як повноцінну страву.

Власним рецептом приготування картопляних кульок з сирною начинкою поділився відомий шеф-кухар Екстор Хіменес-Браво.

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

"Обожнюю експериментувати та готувати все нові й нові страви з картоплі - їх просто безліч, і кожна смачна по-своєму", - розповів Ектор.

Він запевнив, що ця оригінальна страва сподобається абсолютно всім.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре — 300 г;
  • Моцарела — 40 г;
  • Сир твердий — 50 г;
  • Харчовий крохмаль — 2 ст.л;
  • Петрушка;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Яйце — 1 шт;
  • Часник — 2 зубці;
  • Кукурудзяні пластівці — 100 г.

Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.

Як приготувати картопляні кульки з сиром

1. Картопляне пюре змішайте з крохмалем, натертим твердим сиром і зеленню.

2. Посоліть і поперчіть картопляне тісто до свого смаку.

2. З картопляної маси сформуйте кульку, в середину якої покладіть шматочок моцарели.

3. Приготуйте кляр з яйця з часником.

4. Обкачайте картопляну кульку в яйці, а потім в кукурудзяних пластівцях чи іншій суміші для панірування.

5. Смажте у фритюрі протягом 2 хвилин до золотавої скоринки.

Подавайте картопляні кульки з соусами та овочевими гарнірами. Сирний соус, вершковий соус або томатний соус – це лише кілька прикладів, а овочеві гарніри доповнять смак картоплі та зроблять страву більш ситною та корисною.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні