Картопляне пюре люблять всі: і дорослі, і діти. Є безліч варіантів приготування цієї страви - з вершковим маслом, молоком, сметаною та спеціями. Картопляне пюре з часником – це водночас ніжний та пікантний гарнір, який має оригінальний і незвичний смак.

Власним рецептом приготування пюре з часником поділився відомий шеф-кухар і блогер Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram.

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Ектор жартівливо назвав цей рецепт пюре тим випадком, коли картоплю можна подавати без котлети - пюре має насичений і пікантний смак.⠀

picture

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Олія – 20 мл;
  • Зелень – 10 г.
  • Читайте також: Англійські картопляні млинці - смачний сніданок із залишків вчорашнього пюре.

    Продовження після реклами
    РЕКЛАМА

    Як приготувати картопляне пюре з часником

    1. Картоплю відваріть, пропустіть через прес, а потім протріть через сито.

    2. Перекладіть утворену масу у сотейник і варіть на малому вогні, поступово додаючи масло й олію та постійно помішуючи. Цей спосіб має нагадувати приготування заварного крему.

    picture

    3. Зніміть з вогню, додайте молоко і ретельно перемішайте.

    4. Додайте попередньо запечений часник та перемішайте.

    picture

    5. Наприкінці додайте кріп.

    Подавайте пюре з м"ясом або рибою, доповнивши овочевим салатом.

    Продовження після реклами
    РЕКЛАМА

    Посмотреть эту публикацию в Instagram

    Публикация от Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

    Цікаві новини для вас:

  • Готуємо українські палюшки - особливий рецепт лінивих вареників.
  • Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  • Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.