Будь-яка квашена капуста на зиму – це не тільки джерело вітамінів на кожен день, а й закуска, яку не соромно буде подати навіть на святковий стіл. Завдяки тому, що ця квашена капуста приготовлена разом з яблуками, страва набуває нового смаку і аромату фруктів.

Власним перевіреним рецептом приготування квашеної капусти з яблуками поділилася авторка Youtube-каналу "Дім і присадибна ділянка".

Читайте також: Український суперфуд: як приготувати квашену капусту з калиною.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

За словами блогерки, солодкі яблука для цього рецепту не підійдуть, адже тут необхідна саме кислинка. Також не можна використовувати йодовану сіль, оскільки йод заважатиме процесу квасіння.

Інгредієнти на 3-х літрову банку

  • капуста (уже попередньо дрібно посічена) – 2 - 2,3 кг
  • кам'яна сіль (не йодована) – 2 ст. л.
  • морква – 160 г
  • зелені яблука – 600 - 700 г
  • перець духмяний - 2-3 шт.
  • перець чорний - 3-6 шт.
  • гвоздика - 2-3 шт.

Читайте також: Лише три інгредієнти: як зробити найсмачнішу квашену капусту.

Як приготувати квашену капусту з яблуками

Спочатку шаткуємо капусту і натираємо моркву на тертку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Складаємо приготовлені овочі у велику каструлю, пересипаємо сіллю і ретельно вимішуємо все руками.

picture

Поки овочі починають виділяти сік, готуємо яблука. Очищуємо їх від серцевинок і розрізаємо на четвертинки.

Складаємо капусту і яблука в банку шарами, пересипаючи спеціями. Час від часу втрамбовуємо капусту в банках, щоб вийшло все повітря.

picture

Накриваємо банку марлею, складеною в кілька шарів, і ставимо банку у велику миску, щоб у неї стікала рідина, що виділяється під час квашення.

Залишаємо банки з капустою при кімнатній температурі на 3 дні. Щодня протикаємо капусту в банці дерев'яною паличкою до самого дна, щоб випустити газ, який виділяється при бродінні.

Через 3 дні капуста готова, банки зберігаємо у холодильнику або в іншому холодному місці.

Цікаві новини для вас:

  1. Найсмачніша закуска з перців за версією Ектора Хіменеса-Браво - це варто спробувати.
  2. Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.
  3. Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.