Домашні оладки - один з найпопулярніших видів сніданку, бо вони: ситні, смачні та швидкі у приготуванні. Аби ця страва стала ще й корисною, замість борошна використовуйте манну крупу. Тісто на манці виходить ніжним, а самі оладки набувають апетитної скоринки. Як приготувати оладки з манки? Рецепт дуже простий.

Інгредієнти: кефір (250 мл), яйце (1 шт.), манна крупа (200 г), цукор (1-2 ст.л.), ванільний цукор (1/2 ч.л.) сіль (щіпка), сода (1 ч.л.), олія (2 ст.л.).

picture Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

Для цього рецепту вам знадобиться кефір кімнатої температури, тому наперед дістаньте його з холодильника.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У глибокій мисці з'єднайте кефір, яйце, цукор, ванільний цукор, сіль та соду. Перемішайте вінчиком, щоб маса стала однорідною.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Як приготувати на сніданок смачні яблучні оладки: простий рецепт.

Далі додайте манну крупу, влийте олію і залиште на столі, щоб манка злегка набрякла. Приблизно на 15 хвилин.

Сковороду розігрійте, налийте трохи олії і обсмажте оладки з манки. Перевертайте на інший бік до того, як схопилися зверху, інакше не будуть пухкими.

Перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте оладки зі сметаною, джемом або просто так.

picture Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.