Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. З них можна приготувати оригінальні десерти, наприклад, сирні ватрушки з полуничною начинкою, або якщо ви хочете насолоджуватися ними і через півроку, зробити прості заготовки. theLime підібрав простий рецепт смаженого варення з полуниці на зиму, яким поділилася фуд-блогер Таня Акопян на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Читайте також: Яскравий сезонний напій: готуємо освіжаючий мохіто з полуницею.

picture Фото: instagram.com/recept_dny_y_tanya_akopyan

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти: полуниця (1,5 півлітрові банки), цукор (1 півлітрова банка).

Приготування:

Підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовці. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Полуницю промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок.

На сковороду викладаємо промиті ягоди та зверху висипаємо на них цукор.

Читайте також: Як приготувати полуничне морозиво-сендвіч з трьох інгредієнтів: простий рецепт.

Перемішуємо і чекаємо, доки ягоди не пустять сік, весь час перемішуємо дерев'яною лопаткою.

Тримаємо полуницю на вогні кілька хвилин, щоб варення не було дуже густим. Якщо потрібна інша консистенція, можна готувати і довше. Завдяки такому способу ягоди не втрачають свого гарного кольору.

Потім розливаємо варення у підготовлені банки та закриваємо стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном до повного охолодження. Також можна накрити махровим рушником або ковдрою.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Таня Акопян (@recept_dny_y_tanya_akopyan)

Цікаві новини для вас:

  1. Ідеальний сніданок нашвидкуруч: готуємо сирні панкейки, які виходять ніжними та пишними.
  2. Замість тіста – кабачки: рецепт смачної та корисної піци з доступних інгредієнтів.
  3. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.