Лайм

Замість тіста – кабачки: рецепт смачної і корисної піци з доступних інгредієнтів

Поекспериментуйте на дозвіллі

Через війну деякі українці змінили місце проживання або втратили частину доходів і, відповідно, маленькі радощі – наприклад, сходити з сім'єю або другою половинкою до улюбленого ресторану італійської кухні. Тому багато господинь навчилися готувати вдома швидкі варіанти вишуканих страв, наприклад, піцу на тонкому тісті. theLime підібрав також варіант сезонної піци з кабачка, яким поділилася блогерка Катерина Браїло на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.

Фото: instagram.com/ketiv_

Інгредієнти для основи: кабачки (2 шт.), куряче яйце (1 шт.), рисове борошно (5 ст. л.) або пшеничне (3-4 ст. л.), тертий сир (50 г).

Інгредієнти для начинки: запечена курка (стегно або філе), солодкий перець болгарський, помідор черрі, пармезан (50 г), улюблені спеції.

Інгредієнти для соусу: густий грецький йогурт 8-10% (2 ст. л.), томатний соус (1 ст. л.).

Приготування:

Спочатку приготуємо основу для піци із кабачка.

Кабачки промиваємо у проточній воді, тремо на великій тертці, віджимаємо його від зайвої рідини.

Потім у натерту кабачкову масу додаємо куряче яйце, борошно, тертий сир. Все ретельно перемішуємо.

Викладаємо кабачкове тісто на деко, вистелене пергаментним папером, формуємо круглий корж. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180°С 15-20 хвилин.

Читайте також: Як приготувати соковиту шаурму в домашніх умовах: простий рецепт.

Напівготовий корж змащуємо соусом: можна взяти йогурт або сметану і томатний соус, або йогурт, або томатний соус.

Куряче філе або стегно заздалегідь запікаємо в духовці, нарізаємо на невеликі шматочки.

Болгарський перець споліскуємо у воді, вирізаємо насіннєву коробку, нарізаємо кільцями або півкільцями.

Помідори черрі промиваємо, розрізаємо навпіл.

Викладаємо шарами начинку та зверху посипаємо спеціями: італійськими травами, сухим часником, а зверху – тертим сиром. Випікаємо кабачкову піцу за температури 180°С ще хвилин 20.

За бажанням готову піцу з кабачка зверху можна прикрасити зеленню.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Катерина Браїло Прикорм Материнство (@ketiv_)


Цікаві новини для вас:

  1. Яскравий сезонний напій: готуємо освіжаючий мохіто з полуницею.
  2. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.
  3. Салат з мівіною може бути дуже смачним: блогерка поділилася оригінальним рецептом.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні