Червень у багатьох асоціюється з великою кількістю фруктів та ягід. І якщо ви вже вдосталь насолодилися ними і побалували близьких французьким заливним пирогом клафуті, закрийте вишні у власному соку, щоб взимку можна було також приготувати різні десерти з них. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилися на YouTube-каналі "На Здоров'я".

Читайте також: Чому досвідчені господині не викидають вишневі кісточки: відповідь вас здивує.

picture Фото: pixabay.com

Інгредієнти: вишня (1 кг), цукор (200-250 г).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вишні перебираємо, промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки та кісточки. Це можна зробити за допомогою спеціальної машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки або олівця.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім викладаємо в глибокий посуд шар вишні та шар цукру, чергуючи. На кожний кілограм вишні потрібно 200 г цукру, якщо ягода кисла – можна взяти 250 г.

Струшуємо миску з вишнями та цукром, а потім залишаємо їх за кімнатної температури на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік.

Читайте також: Так ви ще не готували: рецепт смаженого варення із полуниці на зиму.

Через зазначений проміжок часу перекладаємо вишню у велику каструлю і ставимо на середній вогонь і трохи перемішуємо, щоб повністю розчинився цукор. Це триватиме приблизно 5 хвилин – доводити до кипіння не потрібно.

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для вишневого варення без кісточок. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою близько 5 хвилин.

Викладаємо вишні в банки і заливаємо сиропом, щоб банка була повною.

Стерилізуємо заготівлю: на дно широкої каструлі викладаємо тканину або кухонний рушник, ставимо банки з вишнями, злегка прикриваємо кришками, але не закручуємо. Наливаємо теплу воду по плічка і доводимо її до кипіння. Після цього стерилізуємо банки 0,5 л – 15 хвилин, а 1 л – 20 хвилин.

Герметично закриваємо і перевертаємо банки догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою та залишаємо на ніч.

picture Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чистити не потрібно: запікаємо цілу молоду картоплю в духовці з часником.
  2. Як приготувати смачний салат із запечених овочів: корисний рецепт сезонної страви.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.