Літо – найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. З них можна приготувати оригінальні десерти, наприклад, сирні ватрушки з полуничною начинкою, або якщо ви хочете насолоджуватися ними і через півроку, зробити прості заготовки. theLime підібрав простий рецепт смаженого варення з полуниці на зиму, яким поділилася фуд-блогер Таня Акопян на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Читайте також: Яскравий сезонний напій: готуємо освіжаючий мохіто з полуницею.
Інгредієнти: полуниця (1,5 півлітрові банки), цукор (1 півлітрова банка).
Приготування:
Підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовці. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Полуницю промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок.
На сковороду викладаємо промиті ягоди та зверху висипаємо на них цукор.
Читайте також: Як приготувати полуничне морозиво-сендвіч з трьох інгредієнтів: простий рецепт.
Перемішуємо і чекаємо, доки ягоди не пустять сік, весь час перемішуємо дерев'яною лопаткою.
Тримаємо полуницю на вогні кілька хвилин, щоб варення не було дуже густим. Якщо потрібна інша консистенція, можна готувати і довше. Завдяки такому способу ягоди не втрачають свого гарного кольору.
Потім розливаємо варення у підготовлені банки та закриваємо стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном до повного охолодження. Також можна накрити махровим рушником або ковдрою.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як зробити глазуровані сирки з начинкою із полуниці.
- Читайте також на theLime рецепт шоколадних цукерок з полуницею, які можна приготувати за 10 хвилин.