Лайм

Так ви ще не готували: рецепт смаженого варення з полуниці на зиму

Найшвидший і найпростіший спосіб

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. З них можна приготувати оригінальні десерти, наприклад, сирні ватрушки з полуничною начинкою, або якщо ви хочете насолоджуватися ними і через півроку, зробити прості заготовки. theLime підібрав простий рецепт смаженого варення з полуниці на зиму, яким поділилася фуд-блогер Таня Акопян на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Читайте також: Яскравий сезонний напій: готуємо освіжаючий мохіто з полуницею.

Фото: instagram.com/recept_dny_y_tanya_akopyan

Інгредієнти: полуниця (1,5 півлітрові банки), цукор (1 півлітрова банка).

Приготування:

Підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовці. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Полуницю промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок.

На сковороду викладаємо промиті ягоди та зверху висипаємо на них цукор.

Читайте також: Як приготувати полуничне морозиво-сендвіч з трьох інгредієнтів: простий рецепт.

Перемішуємо і чекаємо, доки ягоди не пустять сік, весь час перемішуємо дерев'яною лопаткою.

Тримаємо полуницю на вогні кілька хвилин, щоб варення не було дуже густим. Якщо потрібна інша консистенція, можна готувати і довше. Завдяки такому способу ягоди не втрачають свого гарного кольору.

Потім розливаємо варення у підготовлені банки та закриваємо стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном до повного охолодження. Також можна накрити махровим рушником або ковдрою.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Таня Акопян (@recept_dny_y_tanya_akopyan)

Цікаві новини для вас:

  1. Ідеальний сніданок нашвидкуруч: готуємо сирні панкейки, які виходять ніжними та пишними.
  2. Замість тіста – кабачки: рецепт смачної та корисної піци з доступних інгредієнтів.
  3. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами