Капуста ідеальна для приготування безлічі страв: тушкована, квашена, в салатах, пироги з капусти, капусняк тощо. А українська кулінарна блогерка Ольга Рябенко розповіла, як створити гарнір з капусти та пармезану з улюбленими спеціями.

На сторінці в Instagram жінка поділилася рецептом страви, яка готується дуже просто та швидко.

picture
Капуста та пармезан - ідеальне поєднання
Скріншот

Інгредієнти:

  • капустина;
  • 3 ст. л. олії;
  • 2 ст. л. паприки;
  • 1 ч. л. сушеного базиліку;
  • цибулина;
  • 30 г масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 250–300 мл бульйону;
  • 150 мл жирних вершків;
  • сіль і перець за смаком;
  • 100 г пармезану.

Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів

Приготування

Капусту треба нарізати великими шматками. Обсмажити  до золотавого відтінку з обох боків та додати всі спеції.

Продолжение после рекламы
РЕКЛАМА

На маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю. Додати борошно та гарно перемішати. Влити бульйон та вершки.

Продолжение после рекламы
РЕКЛАМА

Насамкінець натерти пармезан. Довести до смаку та необхідного балансу, повернувши капусту в соус. Накрити кришкою або фольгою.

Запікати страву у добре розігрітій духовці протягом 30 хвилин. Смачного.

Раніше ми писали, що Євген Клопотенко розповів, як приготувати картопляні штурханці. За словами талановитого кухаря, ця страва є дуже популярною на Поліссі.

Цікаві новини для вас: