Лайм

Як приготувати баклажани, щоб не гірчили: прості лайфхаки досвідчених кулінарів

Дізнайтеся кілька маленьких хитрощів

Баклажани часто використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх варять, смажать, запікають, тушкують, готують на грилі, маринують, використовують для приготування баклажанних салатів та ікри, а також їдять сирими. Однак бувають випадки, коли універсальний овоч має неприємний гіркуватий смак, і страва від цього псується. theLime знайшов у мережі перевірені методи, які допоможуть вирішити цю проблему і за мінімальну кількість часу позбутися гіркоти.

Фото: unsplash.com

Найпростіший спосіб

Почистити баклажани від шкірки, адже саме в ній міститься найбільше гіркоти.

Якщо цей метод не допоміг, можна спробувати усунути гіркоту за допомогою інших лайфхаків. Вони не настільки прості, як у першому випадку, проте точно покажуть свою ефективність. Для цього візьміть: баклажани сині, вода, сіль, ніж, друшляк, миска.

Мокрий спосіб

Нарізані баклажани замочуємо на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани виринають, тому зверху їх бажано притиснути блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою. Готово, можна з них щось готувати, не боячись при цьому, що вони матимуть гіркуватий смак.

Сухий спосіб

Якщо хочете випробувати сухий спосіб видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м'якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу змийте сіль. Можна приступати до приготування.

Фото: unsplash.com

Як прибрати гіркоту з уже готової страви?

Кардинально змінити ситуацію буде неможливо, якщо ви помітили гіркоту в уже готовій страві. Однак слід спробувати трохи покращити смак: додайте улюблені спеції або гострий соус. Такі кулінарні експерименти можуть сподобатися не всім, але можна взяти на замітку та використати при нагоді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати сирну паску з куркумою на заварному тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню на Великдень  

Шкіряні штани - модне придбання цієї весни: з чим їх поєднує Даша Квіткова

Українська блогерка Даша Квіткова показала з чим носити шкіряні штани навесні 2024 року - фото стильних образів

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати