Лайм

Що робити, якщо жуйка прилипла до одягу: 4 способи врятувати річ

Скористайтеся простими, але ефективними порадами

Часто на нашому одязі з’являються плями, впоратися з якими може бути не так легко, як здається на перший погляд. Наприклад, це може бути бруд від трави чи іржі – види плям, які потребують ретельного та досвідченого очищення. Також складнощі можуть виникнути із жуйкою, яка звідкись взялася на наших джинсах чи светрі. Однак не поспішайте викидати річ, спробуйте видалити гумку за допомогою народних способів.

Фото: Pinterest.com

Як зняти жуйку з одягу?

Спосіб 1: праска

На жуйку, що приклеїлася на річ, потрібно покласти картон чи маленький клаптик тканини. Далі прасуємо цю частину, і вже за якусь мить гумка приклеїться до картону або до того клаптика тканини.

Спосіб 2: замороження

Забруднену річ потрібно покласти в поліетиленовий пакет таким чином, щоб жуйка опинилася зверху. Далі одяг переміщуємо до морозильної камери і залишаємо там на 1-2 години. Замерзла жувальна гумка легко видалиться з одягу.

Спосіб 3: окріп

Цей метод чистки краще виконувати удвох. Одна людина вливає окріп на пляму, а інша - зчищає жуйку жорсткою щіткою (підійде і звичайна зубна щітка).

Якщо ж поруч немає людини, яка може допомогти, спробуйте впоратися своїми силами. Для цього нагрійте в каструлі воду і опустіть в неї частину одягу з плямою. Далі прокип’ятіть пару хвилин, після чого видаліть гумку за допомогою гострого предмета.

Важливо: цей спосіб підходить тільки для речей, які можна кип’ятити. Якщо ж не врахувати цей момент, річ або злиняє, або сяде, або розтягнеться.

Спосіб 4: фен

Засохлу на одязі гумку можна прибрати, скориставшись феном. Розігрійте жуйку, після чого легким рухом видаліть її з тканини.

Фото: Getty Images

Як вивести пляму від жуйки?

Спосіб 1: звичайне прання

Можна відіпрати пляму вручну за допомогою засобу для виведення плям, засобу для миття посуду, господарського мила або прального порошку. Далі просто виперіть одяг, як робите це зазвичай. Якщо бруд залишився, переходьте до більш радикальних дій.

Спосіб 2: оцет

Столовий оцет – це універсальний очищувач, який підходить для різних поверхонь та видаляє різні види плям. Все, що вам потрібно зробити, - нагріти оцет, намочити ним пляму від жуйки та ретельно потерти за допомогою жорсткої щітки.

Спосіб 3: ацетон

Обробіть ділянку з плямою від жуйки ацетоном, поки вона не зникне. Далі виперіть річ як зазвичай.

Фото: Getty Images

  • Дізнайтесь, як врятувати білу річ, яка забарвилася після прання. Головне - якнайшвидше обробити плями.
  • Також почитайте про те, як вивести пляму перекисом водню. Лайфхак, який варто знати кожному, знайдете тут.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються