Лайм

Як приготувати розсольник з перловкою і квашеними огірками: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, густу грибну юшку або гречаний суп з галушками. theLime підібрав також простий рецепт розсольника з перловкою та квашеними огірками, яким поділилася блогер Антоніна Турзай на своїй сторінці tonik_turzay у соцмережі Instagram.

Інгредієнти: курячі гомілки (500 г), картопля (300 г), морква (1 шт.), квашені огірки (3-4 шт.), цибуля (1 шт.), перлова крупа (80 г), томатний соус (4 ст. л.) або томатна паста (2 ст. л.), вода (2 л), рослинна олія (30 мл), петрушка, лавровий лист (1 шт.), сіль, перець чорний горошком.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перловку необхідно заздалегідь залити чистою відфільтрованою водою і залишити в такому вигляді на декілька годин. Потім зливаємо цю воду та промиваємо крупу кілька разів. Попереднє замочування дозволить їй трохи набрякнути, а отже, і швидше приготуватися під час варіння.

Курячі гомілки промиваємо в проточній воді, викладаємо в каструлю. Додаємо лавровий лист і чорний перець горошком, солимо і варимо до готовності. Потім дістаємо м'ясо, відокремлюємо м'ясо від кісток.

Курячий бульйон проціджуємо через сито, виливаємо назад у каструлю. Додаємо перловку, варимо її 20 хвилин.

Читайте також: Як приготувати густий капустняк зі свіжої капусти.

Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиком. Додаємо в каструлю через 15 хвилин після того, як почала варитися перловка.

Цибулю та моркву споліскуємо у воді, очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиками, а моркву тремо на терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо на ній цибулю приблизно 2 хвилини, потім додаємо моркву.

Солоні огірки нарізаємо невеликим кубиком, додаємо в овочі разом із томатним соусом. Потім вливаємо в сковороду трохи м'ясного бульйону і тушкуємо суміш на невеликому вогні приблизно 3 хвилини.

Додаємо в каструлю зварене раніше м'ясо та овочеву засмажку.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо і додаємо в розсольник.

Доводимо суп до смаку, даємо покипіти ще 2 хвилини та знімаємо з вогню.

Подаємо ароматну і ситну першу страву до столу і насолоджуємося смаком.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Антоніна Турзай (@tonik_turzay)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких