Лайм

Прати не обов’язково: як швидко освіжити одяг, який пахне потом

Беріть собі на замітку

Кожен із нас, напевно, не раз стикався з прикрою ситуацією: увечері напередодні важливого заходу виявляєш, що річ, яку планував одягнути, неприємно пахне потoм, а часу на прання та сушіння вже немає. theLime вирішив поділитися простими лайфхаками, як можна освіжити одяг за допомогою підручних засобів.

Фото: pinterest.com

Які народні засоби та способи швидко приберуть запаху поту з одягу?

1. Горілка

Справа в тому, що горілка вбиває бактерії, які є причиною неприємних запахів. Змішуємо горілку з водою у пропорції 1:2. Розчин переливаємо в пульверизатор і обприскуємо ним місця на одязі, які погано пахнуть.

2. Сода

Харчова сода має властивість вбирати в себе запахи. Розкладаємо річ на рівній поверхні та посипаємо зверху тонким шаром соди. Приблизно через 20 хвилин прибираємо порошок, а залишки витираємо серветкою.

3. Кава

Впоратися із запахом поту без прання допоможуть і кавові зерна. Відсипаємо невелику кількість у ємність, а над нею вішаємо річ, яку потрібно освіжити.

Читайте також: Як вивести плями від поту на сорочці: прості засоби, які не підведуть.

4. Пар

Також впоратися із стійким неприємним запахом можна за допомогою відпарювання. Для цього можна використовувати праску або підручні засоби: набираємо в миску окріп, ставимо у ванній, одягаємо одяг і стоїмо кілька хвилин над парою.

Можна також додати у воду кілька крапель ефірної олії – тоді річ буде не лише свіжою, а ще буде приємно пахнути. Після такої процедури одяг потрібно просушити від вологи.

5. Морозильна камера

Низькі температури також мають властивість вбивати бактерії. Тому ще один гарний спосіб, як швидко прибрати запах поту покласти річ на кілька годин або на всю ніч у морозилку. Потім потрібно вийняти її та прогріти при кімнатній температурі перед тим, як одягати.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil