Лайм

Війна на виживання українців: лідер гурту "Фіолет" пояснив, чому пішов на фронт на третій рік вторгнення

Він також розповів, яку мету переслідує

Український музикант, письменник, активіст та лідер рок-гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк, який нещодавно приєднався до ЗСУ, пояснив, чому вирішив піти на фронт лише на третій рік вторгнення, а також визначив свою мету у цій війні.

Про це він розповів в інтерв'ю "24 каналу".

Читайте також: Стаю на захист своєї країни: українська актриса доєдналася до ЗСУ.

Він зазначив, що його рішення ґрунтувалося на сімейних обставинах – він чекав, поки підросте менша донька (у травні їй виповнилося 2 роки), щоб його дружині стало легше справлятися з двома дітьми.

Фото: instagram.com/sergiy_kolos

Також лідер гурту "Фіолет" зізнався, що перш за все хоче відчувати, що він корисний. Це його головна мета. На його думку, ніхто не має права просто забути про війну.

"Можна виголошувати багато пафосних слів та декларацій – і це нормально! – але особисто я хочу елементарного – відчувати свою потрібність, користь в цій боротьбі. Зараз ніхто не повинен залишатися осторонь – це давно не війна ідеологій, це війна на виживання українців. Шкода, що це розуміє меншість", – зазначив Мартинюк.

Фото: instagram.com/sergiy_kolos

А коментуючи позицію колег, які відсиджуються за кордоном, він сказав, що потім "кожен розбиратиметься зі своєю совістю".

Читайте також: Не тільки в Єфросініної та Денисенка: у когось із відомих українок чоловіки служать у ЗСУ.

Сергій Мартинюк – уродженець Рівненської області, міста Дубно. Після школи закінчив історичний факультет за спеціальністю "Політологія" у Східноєвропейському Національному університеті імені Лесі Українки, що у місті Луцьк. Окрім музичної кар'єри, також займається письменництвом: випустив роман "Капітан Смуток", збірку поезій "Реп'яхи" тощо.

Фото: instagram.com/sergiy_kolos

Продемонстрував активну громадську позицію ще з початку 2000-х років. Він був учасником Помаранчевої революції, а у 2007 році став ідейним натхненником та одним із співорганізаторів фестивалю "Бандерштат".

В 2009 році разом із Андрієм Олексюком, який на той момент був басистом гурту "Вода", створив музичний колектив "Фіолет", який згодом став одним із найпопулярніших поп-колективів України. У списку найвідоміших композицій хіти: "Кохаю", "Бібліотека", "Тиша" та інші.

Фото: instagram.com/sergiy_kolos

Цікаві новини для вас:

  1. Служу народу України: Сергій Жадан мобілізувався до лав Нацгвардії.
  2. Олександр Положинський прокоментував свою службу у ЗСУ та відповів, де знаходиться зараз.
  3. Жодних з'ясовувань відносин: Маша Єфросиніна розповіла, як спілкується з чоловіком-військовим.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля