Лайм

Чим підживити помідори під час цвітіння: натуральне добриво знайдеться в кожному холодильнику

Рослина отримає максимум корисних мікроелементів і амінокислот

В кінці червня на помідорах починають з'являтися бутони й починає формуватися зав'язь майбутніх плодів. В цей час рослина споживає багато енергії і поживних речовин з ґрунту, тому дуже важливо максимально її підживити, щоб закласти основу щедрого врожаю томатів.

Про це розповів автор YouTube-каналу "Корисне TV".

Читайте також: Як правильно прищипувати огірки, щоб урожай збирати відрами.

Підживлення на стадії формування китиць допоможе розсаді помідорів наростити потужну кореневу систему, стебло стане товстим і в ньому буде більше поживних речовин. А ще це підживлення дуже просте і органічне, його можна знайти у кожному холодильнику, тож кожен зможе його приготувати.

Для його приготування знадобиться:

  • 1 літр води
  • томатна паста.

"На один літр води потрібно взяти 4 столові ложки томатної пасти, розмішати все і ми отримаємо концентрат. Після цього концентрат потрібно влити у 10-літрове відро води і ще раз перемішати. Все, добриво готове", - йдеться у відео.

Таке просте та органічне добриво має свої переваги: томатна паста дешевша, ніж мінеральні добрива, і всім доступна. Крім того, томатна паста - це чиста органіка, вона повністю розкладається у ґрунті і легко поглинається рослиною.

"Для тих, хто не знав: будь-яка підгодівля спрямована на живлення мікроорганізмів, що живуть у ґрунті, а вже в процесі життєдіяльності мікроорганізмів у ґрунті утворюється підживлення, легкодоступне для рослини. Хімічний склад томатної пасти багатий вітамінами та амінокислотами, альфа та бета-каротином, а також життєво важливими мінералами - калієм, фосфором, натрієм, магнієм і кальцієм, які під час цвітіння дуже необхідні для помідорів", - пояснив автор відео.

Читайте також: Звичайна харчова сода стане в пригоді в саду і на городі: чим вона корисна.

Спосіб застосування добрива дуже простий: під кожну дорослу рослину томатів потрібно вилити одну літрову банку цієї підгодівлі.

"Зверніть увагу, що ґрунт під помідорами спочатку необхідно полити. Це треба запам'ятати як правило і робити так перед будь-якою підгодівлею. А робити цю процедуру треба один раз на тиждень до початку збирання перших плодів. А ще краще - чередувати підгодівлі, щоб збагачувати ґрунт під вашими рослинами різноманітним живленням", - резюмував автор.

Цікаві новини для вас:

  1. Спеціальне підживлення збільшить кількість плодів на високорослих томатах: як вносити добриво.
  2. Помідори не виносять тінь і надмірну вологість: які помилки заважають гарному врожаю.
  3. Чому жовтіє листя огірків: причини і народні способи рятування врожаю.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину