Лайм

Імунітет, вітаміни і омолодження: відомий гінеколог назвала топ-5 міфів про жіноче здоров'я

Доктор Наталія Лелюх розповіла, з якими міфами до неї приходять пацієнтки, і що вона їм радить

У соціальних мережах, на форумах і навіть серед знайомих можна зустріти безліч псевдоекспертів, що роздають "цінні" поради про жіноче здоров'я. Дезінформація росте як сніговий ком, і тисячі людей продовжують робити помилки, ігноруючи здоровий глузд і рекомендації лікарів. Про те, які з міфів найпоширеніші, найбільш живучі і небезпечні, нам розповіла акушер-гінеколог і засновниця "Жіночого клубу" Наталія Лелюх, також відома як блогер Доктор Наташа.

У кожній конкретній медичної спеціальності існує міфів багато. До мене в основному приходять із гінекологічними, і якщо розбивати по рейтингу, то на першому місці опиниться міф про те, що існує тонус матки, і що його потрібно лікувати.

На другому - посилення імунітету. З ним впоратися дуже складно. Я не можу говорити на прийомі, що всі лікарі - ідіоти, але потрібно якось коректно і ввічливо пояснити жінці, що все, що вона приймала роками до цього, в принципі можна було не приймати, бо воно ні до чого не призвело.

Третій міф пов'язаний з неправильним розумінням профілактики. У головах наших людей профілактика - це вітаміни відрами, пробіотики, не застудитися, не сидіти на протязі, кожен день мити антисептиком все на світі, стерилізувати все, до чого торкається маленька дитина. Це поганий міф і поганий лайфстайл, оскільки призводить до серйозних хвороб. Серед них - хвороби алергічного спектру, порушення мікрофлори і навіть певні депресивні розлади, які можуть розвиватися на цьому тлі.

Вітаміни не є абсолютно безпечними препаратами. Коли намагаєшся пояснити, що ні одна корисна сполука не росте у вигляді таблетки на дереві, на тебе дивляться і кажуть: "Але ж там воно вже все чистеньке". Що значить чистеньке? Воно хімічно синтезоване!

На четвертому місці - міф про омолодження. Антиейджинг - це величезні маркетингові стратегії, купа грошей, викинутих в нікуди, і як на мене, це шкодить психіці жінок. Йде трансляція меседжу, що будь-яку проблему можна виправити, зробити людину знову молодою.

Жінки зараз довше живуть, довше підтримують активність і, звичайно, хочуть виглядати краще. Але ніхто не каже, що для того, щоб краще виглядати, потрібно в 16 років не починати курити, в 20 не робити перший аборт, а користуватися контрацептивними засобами, їсти нормальну їжу і займатися спортом.

Це, разом з вашою генетикою, яка у всіх різна, приведе вас до нормального досягнення прекрасного віку - 60, 70, 80 років. Але ні, вже в 30 або 40 років жінки приходять в клініку і кажуть: "Я хочу, щоб зморшок не було, зробіть зі мною щось". Це страшна річ, бо виростає покоління, яке вважає, що можна прийти до лікаря і отримати чарівну пігулку. Немає такої, не існує.

Наталія Лелюх рекомендує запам'ятати 5 корисних звичок, які можуть покращити фізичний та психологічний стан жінки.

Перше - це посміхатися. Друге - надійна контрацепція, тому що з перериванням вагітності завжди пов'язані порушення гормонального фону. Третє - отримувати оргазм.

Секс повинен супроводжуватися розрядкою, і якщо її немає, з віком у жінки, на жаль, можуть виникнути серйозні проблеми. Це питання нереалізованих бажань. Комусь воно вийде боком вже в 20 років, а комусь - в 50, коли жінка скаже, що нічого за своє життя так і не відчула.

Четверта корисна звичка - розумний підхід до харчування. Я не можу давати конкретних порад, але обов'язково потрібно розуміти, що ти їси і навіщо ти це робиш. Саме так потрібно підходити до створення свого раціону. Ну, і звичайно, слід назавжди запам'ятати, що алкоголь і нікотин не є друзями жінки. Друзі жінки - спорт, багато ходити пішки, дихати свіжим повітрям і отримувати позитивні емоції від усього, що її оточує.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКрасота
Теги:

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами