Лайм

3 популярних методу схуднути, яким не варто сліпо довіряти

Як не потрібно худнути, щоб не нашкодити організму

Багато хто чув про такі нібито ефективні методи швидкого схуднення, як питна дієта, безвуглеводна дієта, кавово-шоколадна дієта і так далі. У цьому матеріалі ми розповімо вам, чому подібні методи не тільки не допомагають позбутися від зайвих сантиметрів, але і завдають шкоди організму.

Безвуглеводна дие та

Така дієта має на увазі повну відмову від будь-яких вуглеводних продуктів. У спортсменів подібний режим харчування є частиною "сушки" - промальовування рельєфу перед різними змаганнями. Але є нюанс: дотримуватися цього режиму можна не довше двох тижнів. Саме тому знаючі люди і сидять на "сушці" тільки два тижні безпосередньо перед самими змаганнями.

Також "сушка" ніяк не допомагає скинути зайві кіло. При такому харчуванні ви тільки допомагаєте тілу позбутися від зайвої рідини, за рахунок цього і створюється ефект підтягнутості. Всі сантиметри, які зникнуть, знов повернутися, щойно ви почнете харчуватися звичайним чином.

Фото: img1.liveinternet.ru

Питна дієта

Головна омана прихильників цієї дієти в тому, що в рідкому вигляді ми вживаємо набагато менше калорій. І, відповідно, організм нібито втрачає вагу. Це абсолютно не так, адже в багатьох рідких продуктах (соках, супах, смузі і так далі) може міститися значно більше вуглеводів, ніж у звичайній їжі. Наприклад, смузі з медом, фруктами і пластівцями набагато калорийніші, ніж відварене куряче філе і порція брокколі.

Також питна дієта дуже шкідлива для шлунка та кишечника. Якщо дотримуватися такого режиму харчування занадто довго, організм перестає сприймати тверду їжу. Тому починаються розлади шлунку, запори, болі, може навіть відкритися виразка або початися гастрит. Це вже не кажучи про те, що в рідкому вигляді дуже складно отримати всі необхідні вітаміни і речовини. А тому погіршується стан волосся, шкіри, нігтів і загальне самопочуття. До того ж, почуття голоду нікуди не зникає, скільки б літрів рідини ви не випивали.

Фото: np-mag.ru

Кавово-шоколадна дієта

Цей метод схуднення дуже люблять підписники різних інтернет-груп типу "Типова анорексичка" та "45 кг - моя мета". Навіть за одними лише назвами цих пабліків одразу можна зрозуміти, що вони цікавляться нездоровими методами скидання ваги. І, відповідно, можуть нашкодити і собі, і тим, кого "підсадять" на свої інтереси до надмірної худорби.

Суть дієти полягає в тому, щоб не вживати нічого, окрім шоколаду та кави. Чому це погано? По-перше, надлишок кофеїну впливає на печінку, нирки, серце, судини, шлунок. Шоколад також шкідливий у великих кількостях, він може викликати алергічну реакцію, проблеми зі шлунково-кишковим трактом, порушення балансу шкіри (особливо у людей з жирним або змішаним типом шкіри). До того ж, шоколад, як і інші солодощі, у великих кількостях провокує появу целюліту.

Фото: allchoco.com

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима