Лайм

Чому я не можу схуднути: 5 частих помилок, через які ваша дієта не працює

Як схуднути ефективно і без шкоди для організму

У прагненні схуднути багато хто стикається з однією і тією ж проблемою - вага ніяк не хоче йти, незважаючи ні на які суворі дієти і важкі тренування. У чому ж причина? У цьому матеріалі ми розповімо вам про неочевидні помилки, які заважають скинути зайві кілограми.

Недостатня кількість води

Почнемо з найбільш популярної помилки. Всі чули, що в день потрібно випивати 2 літри води. Насправді, ідеальна кількість - 5-6 великих склянок. Це потрібно для того, щоб тіло не накопичувало зайву рідину. Саме вона провокує набряклість, додаткові сантиметри (крім жирових відкладень), нерівний рельєф в області стегон і так далі.

Фото: pixabay.com

Калорійні напої

Варто також нагадати, що фахівці рекомендують пити обмежену кількість калорійних напоїв. Які напої є калорійними? Чай і кава з цукром і молоком, соки, газована вода, компоти, смузі, фреші, алкоголь, молоко, кефір і так далі. Всі ці напої слід вживати в маленьких дозах і точно не кожен день.

Фото: pixabay.com

Занадто суворі дієти

Багатьом здається, що якщо перестати їсти, станеться диво і тіло різко почне втрачати кілограми. Це працює не так. Якщо ви змушуєте організм проживати стрес (а будь-яка сувора дієта - це стрес), він спочатку виснажується, а потім починає накопичувати паливо. Паливом в даному випадку є саме жир, від якого нам так хочеться позбутися.

Більш того, при відмові від необхідних продуктів порушується гормональний фон. А це може призвести до хронічних проблем не тільки з вагою, але і з травленням, шкірою, нігтями, волоссям, нервовою системою і так далі.

Фото: pixabay.com

Відсутність балансу в харчуванні

Цей пункт є продовженням попереднього. Якщо ви хочете ефективно схуднути, потрібно зрозуміти і запам'ятати дві речі: швидко худнути шкідливо і неефективно; щоб схуднути, зберегти результат і не нашкодити здоров'ю, потрібно їсти. Обов'язково. Тільки робити це потрібно грамотно. У раціоні обов'язково повинні бути присутніми всі необхідні елементи: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали.

Вуглеводну їжу краще їсти в першій половині дня, вітаміни слід поєднувати з жирами, так вони краще засвоюються. Білки можна їсти коли завгодно, але потрібно пам'ятати, що їх не повинно бути занадто багато. Це може порушити гормональний фон.

Якщо ви вважаєте, що для схуднення вам бракує правильного раціону - зверніться до дієтолога, який чітко пояснить вам по пунктам, як потрібно харчуватися. А всякі популярні дієти і марафони з інтернету краще обходьте стороною, особливо якщо вони обіцяють швидкий результат.

Фото: pixabay.com

Відмова від силових тренувань

Ті, хто тренується в залі з метою схуднути, часто роблять акцент тільки на кардіо. Це неправильна тактика. Так, при кардіотренуваннях дійсно активізується процес спалювання жирового прошарку. Але для того, щоб жир йшов ще активніше, рельєф був красивим, а тіло підтягнутим потрібно також виконувати силові вправи.

Присідання з вагою, підйом невеликих вантажів, випади з обважнювачами в руках і так далі - все це допоможе отримати бажаний результат при регулярних заняттях.

Фото: pixabay.com

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Замість ботоксу: експерти назвали простий засіб, який помітно зменшить зморшки

Дослідження показало, що алое віра ефективніше бореться зі зморшками, ніж деякі зволожуючі креми та уколи краси, зокрема ботокс  

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими