Лайм

Після скандалу з MARUV в Україні прийняли категоричне рішення щодо дитячого Євробачення

Прийом заявок на участь стартував в Україні 8 липня

До участі в дитячому пісенному конкурсі Євробачення не допустять юних вокалістів, які вже встигли виступити в Росії.

Таке рішення, очевидно після скандалу з виконавицею MARUV за підсумками національного відбору на конкурс, затвердили НСТУ (Національній суспільній телерадіокомпанії України), яка є національним мовником і визначає правила відбіркового етапу. Прийом заявок на участь стартував в Україні 8 липня.

"Оргкомітет відмовляє в участі у Відборі, припиняє участь у Відборі учасника на будь-якому етапі Відбору або скасовує результати Відбору, якщо учасник (сольний виконавець/гурт) здійснював концертну діяльність після 01.01.2014, планує чи здійснює в цей час виступи на території країни- агресора та/або на окупованій території, брав участь у заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора", - наголошується в одному з пунктів правил національного відбору.

"У разі невідповідності або порушення учасником цього Положення, правил (умов) Міжнародного конкурсу, вказівок ПАТ "НСТУ" під час проведення Відбору Оргкомітет має право відмовити в участі у Відборі або припинити участь у Відборі учасника в будь-який час", - також згадується в правилах.

В цілому ж в дитячому нацвідборі можуть взяти участь гурти та сольні виконавці, які є громадянами України або постійно проживають в Україні. На день проведення фіналу конкурсу (24 листопада 2019) юним артистам має бути не менше 9 і не більше 14 років. Заявки на участь можна подавати протягом місяця.

Нагадаємо, перемігши в Національному відборі на Євробачення-2019, співачка MARUV відмовилася представляти Україну на конкурсі в Ізраїлі. Після переговорів з організатором - Національної громадської телерадіокомпанією України - артистка поскаржилася на "кабальні" умови контракту.

Пізніше в НСТУ прокоментували пункти договору, які назвали "не такими вже й страшними", як про це розповіла в соцмережах MARUV. У підсумку, не знайшовши заміну співачці, Україна була змушена відмовитися від участі в Євробаченні-2019.

  • У ніч на 8 липня в ефірі каналу "1+1" відбувся суперфінал вокального проекту "Голос. Діти-5", переможцем якого став учасник з Грузії Олександр Зазарашвілі (команда гурту "Время и Стекло"). Кращого вокаліста сезону глядачі традиційно обирали в прямому ефірі шляхом смс-голосування та дзвінків.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами