Лайм

Гурт KAZKA знову звинувачують у плагіаті: ми запитали її представників, як так вийшло

У Mamamusic пояснили схожість з корейським треком в YouTube

Навколо українського гурту KAZKA знову збираються хмари: музикантів та їх червневий сингл "Пісня Смілівіх Дівчат" звинувачують в плагіаті, менеджер Юрій Нікітін коментувати ситуацію відмовляється. Все це відмінні передумови для чергового "скандалу" і бенкету хейтерів у соцмережах.

30 вересня на просторах YouTube, а далі вже і в ЗМІ заговорили про те, що ще відносно свіжий трек KAZKA був "підслуханий" у корейського гурту Dreamcatcher. Прослухавши "Пісню Смілівіх Дівчат" та лютневий трек PIRI, дійсно можна почути аналогічний семпл. Але чи є це плагіатом, який зараз так жваво почали обговорювати в мережі? З цим питанням ми звернулися до представника лейблу Mamamusic Андрія Урєньова.

На наші запитання один з менеджерів гурту відповів дистанційно. Але, здавалося, зітхання Урєньова, який чує про черговий "скандалі" навколо KAZKA, були відчутні навіть у тексті: "Тільки людина, яка взагалі не розуміється на музиці, може назвати використання семплів плагіатом", - відповів він.

Перш за все представник Mamamusic попросив звернути увагу на інформацію під кліпом на "Пісню Смілівіх Дівчат" в YouTube, а саме на ремарку "Мелодію із SOUNDS OF KSHMR Виконує Дмитро Мазуряк".

"Sounds of KSHMR - одна з royalty-free бібліотек. Один раз її купуєш і як хочеш використовуєш семпли з них. Будь-яка людина / артист / музикант в світі може купити їх і використовувати", - додав Урєньов.

Семпл, який можна почути в обох треках, належить діджею KSHMR і гурт з самого початку не приховував, що використовує його у своєму треку.

"KSHMR - діджей з індійським корінням, сам придумує ці мелодії, а музиканти з різних кінців світу їх грають на автентичних інструментах. У пісні KAZKA цей семпл переграв Діма, щоб цій world-music-мелодії додати наше звучання", - пояснив далі Урєньов.

При цьому, як додав він далі в листуванні з виданням, не зовсім зрозуміло, "кому потрібен новий розгін" подібних "скандалів".

Нагадаємо, раніше в центрі подібних обговорень опинявся і трек-мільйонник гурту "Плакала". Як з'ясувалося пізніше, причиною стала аналогічна покупка семплів з відкритих ресурсів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами