Лайм

YUKO презентували особливий реліз, який присвятили жертвам домашнього насильства

Для альбому музиканти відібрали 14 кращих треків зі своєї колекції

25 листопада, в День боротьби за ліквідацію насильства над жінками, гурт YUKO презентував альбом реміксів Re: DURA, який присвятив всім жертвам абьюзу.

Учасники гурту, вокалістка Юлія Юріна та мультиінструменталіст Стас Корольов, відібрали для альбому 14 треків зі своєї колекції. Оригінальний лонгплей DURA вийшов минулого року.

"Раніше ми випускали альбом реміксів Re:Ditch, в якому віддали все, крім однієї, пісні на переробку нашим друзям. А ту, що не віддали друзям, запропонували розтерзати нашим фанам. І прислали настільки цікаві ремікси, що ми вирішили, що наступний альбом реміксів буде повністю складатися з конкурсних робіт. Ось він, Re: Dura", - розповів Стас.

Примітно, що тема домашнього насильства дуже яскраво відображена з українському фольклорі. У свою чергу, YUKO охоче переосмислюють пісні з соціальною тематикою, так як навіть через роки проблема залишається так само актуальною.

Як зазначила вокалістка проекту, свого часу альбом DURA став для неї своєрідною терапією. Тепер же музикантам було цікаво відчути настрій студійника і як його слухачі пропустять через себе зібрані в ньому треки: "Було дуже цікаво, як люди відчують настрій альбому <...> зроблять переосмислення треків. На одну пісню ми так і не обрали ремікс, так як не побачили підходящої роботи, а на деякі не втрималися і вибрали по кілька реміксів, настільки круто різноманітно переробили наші пісні".

  • Раніше гурт YUKO випустив новий кліп з десятками диких "сторіз" своїх шанувальників. Для нього музикантам надсилали відео з різних куточків України.
  • Дивіться також на The Lime, як Іван Дорн скопіював Олега Скрипку в рімейку відомого музичного відео "ВВ". Кліп на пісню "Танці" вважається першим в українському шоу-бізнесі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами