Лайм

Студент з України підписав контракт із Стівеном Кінгом - тепер у нього є рік, щоб зняти фільм

19-річний Валентин Лавренюк взяв участь у програмі письменника Dollar Baby

Український студент Валентин Лавренюк підписав контракт з письменником Стівеном Кінгом і отримав права на екранізацію роману "Велотренажер" (2008) всього за $1. На реалізацію проекту у хлопця є час лише до кінця 2020 року.

Раніше Кінг запустив програму Dollar Baby, в рамках якої продає права на екранізацію своїх оповідань школярам та студентам-кінематографістам. Відправивши заявку, 19-річний Лавренюк отримав позитивну відповідь і тепер має намір зняти свій дебютний короткометражний фільм. Цим самим студент сподівається продовжити справу батька, генпродюсера Solar Media Entertainment, пише Yabl.

Валентин Лавренюк Фото: yabl.ua

"Мені подобається, що у мене є можливість протягнути руку допомоги новачкам, так само як колись протягнули мені", - коментує свій проект Dollar Baby Стівен Кінг. Щорічно письменник підписує від п'яти до десяти подібний контрактів, однак умови не такі прості.

Права на екранізацію надаються лише на один рік. При цьому подальший вихід фільму у широкий прокат буде можливий лише після особистого дозволу Стівена Кінга. Зняти свій дебютний фільм Валентин планує вже до кінця цього року.

Сюжет твору "Велотренажер" розповідає про художника на ім'я Річард Сіфкіц. Намагаючись схуднути, він наполегливо крутить педалі тренажера у підвалі свого будинку. Але чим більше Сіфкіц захоплюється схудненням, тим частіше його переслідують моторошні ілюзії.

Що ж, побажаємо Валентину успіхів!

  • Стівен Кінг - один з найвідоміших письменників США, також відомий під прізвиськом "король містики та жахів". На сьогоднішній день письменник продав понад 350 млн книг по всьому світу.
  • Раніше також стало відомо, що культовий роман Стівена Кінга "Керрі" отримає нову екранізацію у вигляді серіалу. Вона стане вже четвертою з 1976 року.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймПодії

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами