Лайм

Це зрада: Джорджа Лукаса розчарувала трилогія "Зоряні війни" від Disney

Disney купили "Зоряні війни" за 4 млрд доларів, але не захотіли втілювати ідеї Лукаса

У 2012 році Джордж Лукас продав конгломерату Disney власну кінокомпанію Lucasfilm разом із правами на франшизу "Зоряні війни". Але 4 мільярди доларів, які режисер і сценарист отримав натомість, не вберегли його від розчарування. У мемуарах генерального директора Disney Боба Айгер "The Ride of a Lifetime" ("Поїздка довжиною в життя") говориться, що Лукас відчув себе зрадженим, коли йому повідомили, що нова трилогія "Зоряних воєн" буде відрізнятися від його задумки.

Уривки з книги обубліковало видання Esquire.


Джордж Лукас, творець саги "Зоряні війни"

"У якийсь момент процесу Джордж сказав мені, що закінчив начерки для трьох нових фільмів. Він погодився вислати нам три копії планів: один для мене, другий для [старшого виконавчого віце-президента компанії Walt Disney] Алана Бравермана, і один для [співголови і головного креативного директора студії] Алана Хорна, якого щойно найняли для управління Walt Disney Studios. Алан Хорн і я прочитали плани Джорджа і вирішили, що нам потрібно їх купити, хоча в угоді ми чітко вказали, що не зобов'язані дотримуватися сюжету, який він виклав, - пише Айгер. - Він знав, що я збираюся твердо відстоювати свою позицію в питанні творчого контролю, але йому було нелегко це прийняти. І тому він неохоче погодився консультувати нас за нашим проханням. Я пообіцяв, що ми будемо відкриті для його ідей, але не несемо жодних зобов'язань".

Пізніше Айгер, Лукас, сценарист Майкл Арндт і президент Lucasfilm Кетлін Кеннеді зустрілися на ранчо Скайуокера, щоб обговорити ідеї для нового фільму.

"Джордж відразу засмутився, коли вони почали описувати сюжет. До нього дійшло, що ми не використали історію, яку він представив під час переговорів, - продовжує Айгер. - Правда була в тому, що Кеті [продюсер нової трилогії], Джей Джей Абрамс [режисер] і я обговорили напрямок, за яким повинна розвиватися сага, і погодилися, що це не те, що намітив Джордж. Джордж знав, що ми не були пов'язані контрактом, але думав, що придбання його історій було мовчазною обіцянкою, що ми їх використаємо".

Джордж Лукас був вкрай розчарований тим, що його історію відкинули.

"Джордж відчув себе зрадженим, і хоча весь цей процес ніколи не був для нього легким, спочатку все виявилося занадто вже проблемним", - констатує директор Disney.

Лукас довго носив у собі образу. Так, у 2015 році в інтерв'ю він заявив, що продав свої фільми "білим работорговцям", хоча пізніше вибачився за цю фразу.

"Я помилився і використовував дуже недоречну аналогію, і за це прошу вибачення, - сказав він у заяві, додавши, що обрав Disney хранителями "Зоряних воєн" через велику повагу до компанії. Лукас також додав, що вражений рекордним успіхом блокбастера "Пробудження сили", і дуже пишається його режисером і продюсером Джей Джей Абрамс.

Нагадаємо, що заключна частина трилогії Абрамса "Зоряні війни: Сходження Скайуокера" виходить на великі екрани 18 грудня 2019 року.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї