Лайм

Тренер розкрив секрет ідеальної фігури 63-річної актриси "Термінатора"

Щоб знову перевтілитися в Сару Коннор, Лінда Гемільтон протягом року тренувалася в режимі професійних спортсменів

31 жовтня в кінотеатрах України виходить 6 частина культової франшизи "Термінатор 6: Фатум". Фільм, продюсером якого виступив Джеймс Кемерон, є прямим продовженням "Термінатора 2: Судний день", і роль Сари Коннор у ньому знову виконала Лінда Гемільтон. Уже в трейлері глядачі могли помітити неймовірну фізичну форму 63-річної актриси. Про те, як їй вдалося домогтися таких результатів, в колонці Deadline розповіла тренер Маки Шілстоун, який 43 роки пропрацював в індустрії спорту, допомагаючи елітним спортсменам.

На рахунку у Шілстоуна - 3000 професійних спортсменів. Він 11 років працював з чемпіонкою світу з тенісу Сереною Вільямс, різними командами і навіть спецназом. Допомогти Лінді Гемільтон з вправами і харчуванням його попросив безпосередньо Джеймс Кемерон.

"Коли мені надійшла ця пропозиція, Гемільтон був 61 рік. Чесно кажучи, мені це не було цікаво. Але Кемерон сказав, що хоче змінити мантру Голлівуду про "викидання актрис після 40 років", - пише він. - Я скептично ставився до того, що в своєму віці Гемільтон зможе витримати тренування, і сказав Кемерону, що прийму пропозицію за умови, якщо вона пройде велике медичне обстеження, включаючи стрес-кардіопульмональне тестування, лабораторні дослідження і DXA-сканування для визначення складу тіла і кісткової маси".

Коли Лінда пройшла всі обстеження і зустрілася з тренером, він зазначив, що вона перебуває в формі, типовій для 61-річної жінки.

"Це не образа. Жінки в постменопаузі, як правило, накопичують більше вісцерального абдомінального жиру, і це піддає їх ризику розвитку діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань. Це результат змін в їхній гормональній системі, в якій переважають естрогени", - пише Шілстоун.

Підготовка почалася з 3 тижнів строгих тренувань: Шілстоун хотів переконатися, що актриса витримає умови стресу - як фізичного, так і психічного.

"Вона впоралася, але не без проблем. Найбільшим занепокоєнням Гемільтон було те, що глядачі будуть порівнювати її з тим, як вона виглядала 28 років тому, - пише він. - Бюджет студії передбачав створення домашнього спортзалу для тренувань, і незабаром я зрозумів, що крім фізіології Лінда Гемільтон була не такою, як більшість 61-річних жінок. Скільки з них володіють рішучістю і силою волі, що нагадують про характер Сари Коннор, яку вона зіграла майже три десятиліття тому?"

Перші три місяці заняття з Гемільтон проходили 6 днів на тиждень, по 1,5-2 години в день. Вони включали кругові тренування з використанням силового тренажера, стаціонарні та інтервальні кардіотренування на еліптичному пристрої, силові тренування зі спеціально розробленим м'ячем.

Вправи самі по собі не допомогли б їй досягти бажаної форми, тому для актриси був розроблений строгий режим харчування.

"Два рази на тиждень до неї додому доставляли запропоновані страви - з необхідними з медичної точки зору харчовими добавками для збереження м'язової маси і мобілізації жирових відкладень. Незважаючи на те, що згадувалося в неадекватних інтернет-репортажах, жодного разу під час мого навчання я не давав Лінді ніяких рецептурних ліків. Кожна використана комбінація поживних речовин була попередньо схвалена з медичної точки зору і внесена в її особисту медичну карту", - пише Шілстоун.

Типовий план харчування Лінди Гемільтон:

Сніданок:

  • Яєчний білок, омлет з авокадо, свіжі ягоди
  • Яйця, овочі і подрібнена грудка індички
  • Омлет і овочі
  • Нежирний грецький йогурт зі свіжими ягодами
  • Можна додавати вівсянку, цільнозернові тости або свіжі фрукти
  • Обід і вечеря:
  • Зелений салат з овочами і нежирним білком, оливкова олія / оцет
  • Риба, м'ясо птиці або тофу, приготовані на грилі, запечені, на пару, варені або смажені з використанням оливкової олії; приготовані на пару, смажені в оливковій олії або приготовані на грилі овочі, 1/2 чашки коричневого рису, кіноа або батат
  • 170 грамів білка з кожним прийомом їжі
  • Необмежена кількість крохмалистих овочів
  • Оливкова олія використовується замість вершкового масла
  • Корисні жири під час їжі: авокадо, оливкова олія, горіхи / горіхове масло
  • Жирна риба (лосось / тунець) щотижня
  • Через 3 місяці Гемільтон і Шілстоун перебралися на футбольне поле, щоб попрацювати з ногами актриси. Її чекали короткі спринти, тренування на спритність і бойова підготовка.

    "Ми ні за що не дозволили б дублеру зайняти її місце", - пише тренер.

    Актриса старанно виконувала приписи, але все ж зіткнулася з наслідками інтенсивних навантажень. Вона скаржилася на дискомфорт у нижній і середній частині спини, втому в плечах і біль в ногах. Позбавитися цього допомогли фізична терапія і хіропрактика.

    "Будь-яка жінка, яка читає це і думає про повторення режиму Гемільтон, повинна спочатку звернутися до лікаря і переконатися, що це безпечно, - попереджає тренер. - Результати, досягнення? Вам потрібно лише поглянути на неї, щоб побачити перетворення Лінди назад на Сару Коннор".

    Шілстоун запевняє, що Гемільтон була однією з кращих клієнток, з якими він працював. Тренер упевнений, що досягти успіху їй допомогла дисципліна, прагнення до досконалості і любов до свого ремесла.

    • Став одержимий вагою: зірка "Джокера" Хоакін Фенікс розповів, як схуд на 23 кг заради ролі.

    Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

    Читайте також

    Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

    Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї