Лайм

Андрій Миронов: 5 маловідомих історій про артиста, який народився і помер на сцені

Цікаві факти про знаменитого актора

7 березня - день народження легендарного актора Андрія Миронова. Він знаходився на сцені з ранніх років, і закінчив своє життя там же. Андрій дограв останній спектакль в 1987 році в Ризі, після цього виступу його буквально унесли за лаштунки. А через пару днів Миронов помер. На згадку про актора ми вирішили розповісти вам деякі історії з життя артиста, про які ви навіть не підозрювали.

Одного разу Миронов втратив роль через свою гидливість. З самого дитинства Андрій був дуже порядним. Тому, коли Олександр Птушко покликав його зніматися у масовці у казці "Садко", хлопець не впорався з завданням. Вся справа в тому, що Миронову дали роль хлопчика-жебрака. І як костюм видали рвані і брудні речі, які він повинен був надіти на голе тіло.

Але Миронов не зміг пересилити себе, і під час зйомок режисер зауважив, що через костюм проглядає білосніжна курточка на блискавці. Зрозуміло, цього не могли так залишити, тому попросили Андрія негайно зняти зайвий одяг. Через гидливість хлопчик відмовився, після чого його прогнали зі знімального майданчика.

Миронов був тим ще бунтарем. Наприклад, в студентські роки він примудрився влаштувати справжній бунт. До речі, всі з-за тієї ж огиди. У ті роки всіх студентів примусово відправляли збирати урожай на полях. Курс Миронова був не виключенням, і хлопців повезли на польові роботи, поселивши в наметах з соломою замість ліжок.

Зрозуміло, бридливий актор не міг такого винести, тому він підмовив своїх однокурсників і влаштував втечу. Бунтарі заплатили якомусь водію вантажівки і просто помчали додому. Правда, трохи пізніше ректор оскаженів і все одно примусово повернув студентів в поле. Але в цей раз поселив їх вже в теплих місцевих будиночках.

Миронов міг зіграти Лукашина в "Іронії долі". Точніше, він дуже хотів це зробити, але режисер Рязанов був категорично проти. Тільки по старій дружбі він погодився дозволити Андрію прийти на проби.

Але в той момент, коли красень-актор спробував відіграти епізод, де Лукашин розповідає про свої невдачі у жінок, і як його кохана вийшла заміж за його ж друга, одразу ж стало ясно, що затія провалилася. Ніхто на майданчику не повірив в те, що хлопцеві з харизмою і зовнішністю Миронова можуть повально відмовляти дівчата. Правда, Рязанов тоді запропонував йому роль Іполита, але цей персонаж актору категорично не сподобався.

Андрій Миронов також хотів зіграти Остапа Бендера у Леоніда Гайдая, Гребана в "Мертвому сезоні", Сірано в "Сірано де Бержерак" і Милославського в комедії "Іван Васильович змінює професію". Всі ці спроби теж завершилися невдало.

В акторському середовищі Андрій славився не тільки своїм талантом і успіхом у жінок, але і почуттям гумору. Він постійно жартував над колегами. Наприклад, на зйомках фільму "Солом'яний капелюшок" він зіпсував дубль Михайлу Козакову. За сценарієм, Миронов мав стояти до Козакова спиною, а потім повернутися і заговорити з ним.

Але коли Андрій обернувся, Михайло почав голосно сміятися і зйомку довелося призупинити. Виявилося, що Миронов спорудив собі золоті зуби з фольги. І в момент розвороту сліпуче посміхнувся своєму колезі по майданчику.

  • Нерідко режисери вирішують трохи розбавити звичну роботу і побути в ролі акторів. Не виключенням свого часу був і Леонід Гайдай. Правда, багато глядачів до цих пір не знають, що бачили на екрані саме його. Ми вирішили виправити це і розповісти вам, в яких картинах Гайдай з'явився по інший бік камери.
  • Дженніфер Еністон показала миле фото з актрисами серіалу "Друзі". 7,5 мільйона лайків і десятки тисяч коментарів набрало в Instagram фото Дженніфер, яка провела душевний вечір в компанії колег.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї