Лайм

Вибирав акторів за фото: зірка серіалу "Перші ластівки" розповіла про зйомки у фільмі Олега Сенцова

Роботу над фільмом Олег Сенцов почав ще в російській в'язниці

Актриса Марія Смолякова, яка зіграла Поліну в серіалі Нового каналу "Перші ластівки", розповіла про зйомки в картині "Номери" Олега Сенцова, роботу над якою режисер почав ще у в'язниці Російської Федерації.

В Україні процесом зйомок керував колега і приятель Сенцова, режисер Ахтем Сеітаблаєв. Своє бачення майбутньої картини Сенцов описував у листах. Що ж стосується кастингу, його, як розповіла Смолякова, він теж проводив особисто. За фото.

Фото: novy.tv

"Мене покликали на кастинг в період застою. Тоді не було проектів, я тільки-тільки починала зніматися в принципі, - згадала Марія. - Ще й худнути почала, а для фільму потрібна була повненька дівчина. Успішно пройти кастинг мені допоміг режисер Ахтем Сеітаблаєв, який також працював над цим фільмом. Він налаштував мене на правильну хвилю. Олег затверджував нас усіх за фото. Вже потім я дізналася, що він завжди обирає акторів за типажем, не обов'язково щось грати".

На знімальному майданчику фільму Марія познайомилася з Сашею Бегмою та Максом Девізоровим - своїми майбутніми колегами по серіалу "Перші ластівки". Разом актори провели години репетицій. За словами дівчини, спочатку вони буквально поставили спектакль, а потім просто відзняли його. Над зовнішнім виглядом героїв працювали не менш ретельно, ніж над постановкою.

"Щоб зробити мене більше, пошили спеціальний костюм. У колготки вшили поролон, на груди мені теж, а наверх всього цього надягався комбінезон, - посміялася актриса. - Це було незручно, у мене дуже боліла спина. Та муки виправдалися - в кадрі костюми виглядають чудово".

Фото: facebook.com

Працюючи над "Номерами", знімальна команда мріяла відсвяткувати прем'єру разом з Олегом Сенцовим. І їхня мрія збулася, адже у вересні 2019-го режисер повернувся до України після п'ятирічного ув'язнення. Прем'єра фільму відбулася на фестивалі Берлінале-2020, на якій Сенцов також був присутній.

"З Олегом Сенцовим я вже знайома особисто. Він навіть привіз мені презент з Берлінале. Всім подарували маленьких сувенірних ведмежат, а мені - сумочку. Було неймовірно приємно, - додала Смолякова. - Та й, в цілому, зйомки у фільмі Олега Сенцова - дуже цікавий досвід".

Нагадаємо, основою для сюжету фільму "Номери" став текст п'єси, написаний Сенцовим ще в 2011 році. Художній фільм розповідає про суспільство в ув'язненні, яке намагається побороти свої страхи і знайти свободу. У світі Номерів все підпорядковується суворій системі і верховному правителю - Нулю. Десять героїв вже звикли бігти по колу робити все відповідно до книги Правил. У них немає можливості обирати, як жити і кого любити. Але їх життя різко змінюється з появою нового жителя, якому не відомі діючі закони. Раптово непохитна віра номерів розколюється, далі вирішувати свою долю вони хочуть самостійно.

Примітно, що раніше п'єса Сенцова вже стала основою однойменного спектаклю, над яким працювали режисер-постановник Тамара Трунова і художник-постановник Юрій Ларіонов.

  • У вересні звільнений з-під ув'язнення в Росії Олег Сенцов провів у центрі Києва свою першу прес-конференцію. І так як theLime далекий від тем політики, ми відвідали конференцію з метою простежити за Сенцовим як за особистістю творчою. Як за письменником і режисером, подальших дій якого сьогодні чекають з великою цікавістю не тільки в Україні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї