Лайм

8 випадків, коли автори фільму аж надто перекрутили реальні факти

Як режисери обманювали глядачів

Як часто нам хочеться повірити в те, що історії з кінофільмів - чиста правда. Але все-таки це далеко не завжди так, навіть в тих випадках, коли автори намагаються переконати нас в автентичності інформації.

Техаська різанина бензопилою

Цей знаменитий ужастик нібито заснований на реальних подіях. Насправді ж, в основу сюжету лягли лише деякі відгомони історій про серійних вбивць. Весь сценарій був звичайною вигадкою. Чому ж творці вирішили обдурити глядачів? Є думка, що це пов'язано з Уотергейтським скандалом, який в той час був на слуху. Мовляв, якщо президенту Ніксону можна брехати людям, то кіношникам і поготів.

Фарго

Брати Коени самі зізналися, що обдурили глядачів, обіцяючи їм справжню історію з життя. Всі події з фільму виявилися вигаданими. Навіщо автори пішли на обман? Щоб глядачам було легше повірити в закручений сюжет.

Відьма з Блер: Курсова з того світу

Спочатку автори переконували всіх, що фільм заснований виключно на реальних подіях. Більш того, в картині нібито був справжній запис, зроблений справжніми студентами. Але все це виявилося брехнею. Фільм спеціально був зроблений в жанрі псевдодокументалістики.

Відкрите море

В основі цього фільму лежить історія сімейної пари Лонерган, яку забули в океані після групового пірнання. Ця трагічна ситуація дійсно сталася, і чоловік і жінка дійсно загинули. Але всі інші деталі з фільму - вигадка. Лонерган не знімали себе на відео, більш того, їх тіла так і не були знайдені. А по речах, які вдалося відшукати, можна сказати, що акули до смерті пари не причетні. Швидше за все, чоловік і жінка потонули від втоми і зневоднення.

Ідальго: Погоня в пустелі

На жаль, єдиною правдивою інформацією з цього фільму є те, що людина на ім'я Френк Хопкінс дійсно існувала, і дійсно вміла їздити верхи. Все інше - вигадки кіношників.

Вантаж 200

Творець фільму про похмурі події за часів СРСР 1984 року з самого початку стверджував, що всі історії з картини - реальні. Однак пізніше він зізнався, що не може підтвердити правдивість жодної з них, адже зібрав сценарій з розповідей, почутих під час роботи на Свердловській кіностудії.

Незнайомці

Автор цієї картини намагався переконати глядачів, що заснував фільм на історії з власного життя. Але все виявилося не зовсім так. Так, в реальності на будинок чоловіка теж намагалися напасти зловмисники. Але вони були зовсім не такими страшними і не намагалися нікого залякати. Злодії подзвонили в двері, наткнулися на сестру режисера, сказали, що помилилися будинком і пішли до сусідів. І це точно не схоже на страшну історію про садистів, розказану в кінострічці.

Екіпаж

Частина історії з фільму є правдивою. Авіакатастрофа дійсно відбулася. Але пілот, на жаль, нікого не врятував. У тій аварії всі загинули. У фільмі розповідається, що герой-льотчик зміг перевернути літак в спробах повернути управління. Це теж правда. Але в кіно цей складний маневр врятував життя людей, а в реальності, на жаль, нічим не допоміг.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї