Лайм

5 місць в Україні, де знімали знамениті радянські фільми

Локації, які можна побачити в кіно

Чи знаєте ви, де знімали такі знамениті фільми, як "Тарас Бульба", "Вій", "Д'Артаньян і три мушкетери"? У цьому матеріалі ми розповімо вам про цікаві місця України, які стали локаціями для зйомок легендарних кінокартин.

"Д'артаньян і три мушкетери" (1978)

Почнемо зі знаменитої історії про французьких лицарів. У фільмі, зіркою якого став Михайло Боярський, можна побачити такі цікаві локації міста Львова: Свіржський замок, це місце в картині стало фамільним будинком Д'Артаньяна, також саме тут знімали кадри прогулянок і пікніків короля зі свитою.

Олеський замок у фільмі став резиденцією англійця Бекінгема. Також у стрічці можна побачити Підгорецький замок. Саме в ньому проходили зйомки епізоду, в якому королева під час балу повинна пред'явити королю подаровані підвіски. До речі, Олеський замок є одним з найбільш містичних місць в Україні. Цікаво, чи знали про це творці знаменитого фільму?

Фото: vidviday.ua

"Вій" (1967)

У цій картині "засвітилася" Георгіївська церква міста Седнева. Саме в ній той самий Хома Брут три ночі поспіль відспівував покійну панночку. Цікавий факт: цей храм був побудований в 1747 році без використання цвяхів. Навіть зараз він в хорошому стані і туристам дозволяють заходити всередину.

Фото: spzh.news

"Весілля в Малинівці" (1967)

У селі Мгар знаходиться монастир, в якому у відомому фільмі ховалася банда отамана Гріциана Таврійського. Він називається Спасо-Преображенський Мгарський чоловічий монастир, ну а побудували його аж в 1619 році. Старовинну будівлю кілька разів реставрували, щоб зберегти її вигляд і стан. Також тут збереглися Благовіщенська церква, дзвіниця, стіни навколо двору і оригінальна ліпнина на фасадах.

Фото: monasteries.org.ua

"Собака на сіні" (1977)

Фільм за участю Михайла Боярського, Армена Джигарханяна, Миколи Караченцова та Маргарити Терехової майже цілком зняли в знаменитому Лівадійському парку та місцевому палаці. Свого часу його побудували як резиденцію російських імператорів, а в 1945 році в стінах будівлі проходила історична Ялтинська конференція союзників. Глядачеві фільму "Собака на сіні" достатньо кинути погляд на парк, і він одразу ж впізнає місця, де Микола Караченцов співає в ролі маркіза.

Фото: tonkosti.ru

Небезпечні гастролі

Майже всі сцени цієї картини зняті в Одесі, тому в багатьох кадрах можна побачити різні вулички, сквери та інші місця цього міста. Але найвідомішим моментом стала сцена, в якій герой Володимира Висоцького прогулюється по Приморському бульвару до пам'ятника Пушкіну, читаючи один з його творів.

Фото: tudoy-sudoy.od.ua

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї