Лайм

Найповільніша музична композиція в світі вперше за 7 років змінила акорд

Її повна тривалість - 639 років

Прямо зараз в церкві Святого Бурхарда в німецькому містечку Хальберштадт проходить найповільніший у світі концерт. Музична композиція Джона Кейджа "Як можна повільніше" (As Slow as Possible), розрахована на 639 років, вперше з 2013 року змінила акорд, повідомляє CNN.

Відвідувачі церкви Святого Бурхарда перед зміною акорду Фото: Getty Images

Спеціально спроектований орган почав виконувати композицію в 2001 році. Якщо все піде за планом, концерт закінчиться в 2640 році. Схоже, темп мелодії "прискорився", оскільки наступна зміна акорду має відбутися вже в лютому 2022 року.

Хоча ніхто з нині живих не почує твір цілком, проект покійного композитора Джона Кейджа зібрав багато шанувальників. Щоб засвідчити першу за 7 років зміну акорду, церкву відвідало безліч фанатів. Ті, хто не зміг особисто бути присутнім на заході, змогли підключитися до прямої трансляції.

Джон Кейдж - композитор-авангардист, що здобув світову славу завдяки твору "Чотири хвилини і 33 секунди" (1952): протягом цього часу виконавці на сцені зберігають повну тишу. Кейдж народився в Лос-Анджелесі в 1912 році і помер в Нью-Йорку в 1992 році. Спочатку він створив As Slow as Possible для фортепіано, але пізніше адаптував її для органу. Через 5 років після смерті композитора в німецькому місті Троссінген пройшов симпозіум органістів, які вирішили виконати твір і домовилися про його тривалість.

"Органісти, музикознавці, теологи і філософи говорять про технічні, естетичні і філософськ аіспекти твору. Грати "Як можна повільніше" можна нескінченно - у всякому разі, поки живий орган, поки існує світ і творчість", - уклали прихильники проекту.

Місце повільного концерту обрали невипадково: саме в Хальберштадті в 1361 році був побудований перший великий орган. Коли з моменту його створення пройшло 639 років, "Як можна повільніше" вирішили виконувати протягом такого ж відрізка часу.

  • Найбільш самотній слон в світі 35 років жив в невеликому вольєрі - тепер у нього буде новий будинок і друзі. Каавана намагалися визволити із зоопарку в Пакистані більше 4 років, йому допомогала навіть співачка Шер.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео