Лайм

Співак Akon показав проект футуристичного міста, який побудує в Сенегалі за $ 6 млрд

Смілива ідея виконавця сподобалася не всім

R&B-співак Akon (Ейкон) вирішив перетворити село в його рідному Сенегалі в футуристичний мегаполіс, що нагадує місто Ваканда з фільму "Чорна пантера". Вартість проекту, який отримав назву Akon City (Ейкон Сіті), склала $ 6 млрд, повідомляє New York Post.

Фото: Getty Images

Згідно з проектом, в центрі мегаполісу побудують опуклі сяючі хмарочоси, що нагадують хвилі розплавленого металу. Також в ньому буде свій університет, лікарні і навіть пляжний курорт. Крім звичайної валюти (західноафриканського франка КФА) в Akon City можна буде розплатитися власною криптовалюта під назвою Akoin.

"Я хочу, щоб будівлі виглядали як справжні африканські скульптури, які роблять в селах", - сказав 47-річний музикант на церемонії закладки першого каменя в Дакарі. Також він повідомив, що третина необхідної суми вже зібрана, але імена інвесторів проекту називати не став.

Фото: Getty Images

Будівництво міста почнеться на початку 2021 року на ділянці площею 800 га, які співакові виділив уряд Сенегалу. Ейкон пообіцяв, що в ньому використають місцеві матеріали, а сам проект буде "дуже, дуже африканським". Офіційні особи країни описали задумку як чудовий спосіб підняти економіку і оживити туристичну галузь, зруйновану коронавірусом.

Місцеві архітектори, однак, не поспішають радіти амбітному проекту: Нзінга Мбуп зазначив, що його створив архітектор з Абу-Дабі, а будівництвом займеться американська компанія. "Ці форми можуть бути де завгодно: в Феніксі, в Дубаї, - сказав Мбуп. - Чому ми самі не можемо визначити нашу сучасність?"

Фото: Getty Images

Інші експерти засумнівалися, що будівлі зі сталі, бетону, скла і міді підійдуть для спекотного сенегальського клімату. "Людям доведеться використовувати кондиціонер протягом всього дня, - заявила місцевий архітектор Мамі Толл. - Зображення, які він публікує, ніяк не пов'язані з Сенегалом, нашим кліматом, нашими матеріалами, нашими потребами. Я дійсно сподіваюся, що це велика жарт".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо